2019-09-22 22:11

Șase PROCURORI, dați afară din DNA. Care sunt motivele

 |  17:50
Șase PROCURORI, dați afară din DNA. Care sunt motivele

Șase procurori au fost dați afară din Direcția Națională Anticorupție. Magistrații erau delegați, adică transferați temporar de la alte parchete, dar nu mai îndeplineau noile condiții de vechime introduse prin noua lege a organizării judiciare, intrată în vigoare luna trecută, după ce modificările adoptate de Parlament au fost promulgate de președintele Klaus Iohannis.

Decizia de încetare a delegării a fost luată, luni, de procurorul general al României, Augustin Lazăr.

„La data de 2 august 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a solicitat procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie evidenţa nominală a procurorilor delegaţi în cadrul Direcţiei şi care nu îndeplinesc condiţia de vechime în funcţie de minim 8 ani. Situaţia solicitată a fost transmisă în cursul zilei de azi, 6 august 2018, dată la care, prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost dispusă încetarea delegării în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru un număr de şase procurori”, informează Parchetul General, printr-un comunicat transmis presei.

Tot procurorul general este cel care a semnat deciziile prin care acești șase magistrați fuseseră transferați, inițial, la DNA.

Legea nouă a organizării judiciare, promulgată de curând de președintele Klaus Iohannis, prevede însă că doar procurorii numiți în urma unui concurs în DNA sau în DIICOT și care au o vechime de minimum opt ani pot rămâne pe funcții.

Situația delegărilor - în cadrul DNA și pe funcțiile de conducere - urmează să fie discutată mâine la Ministerul Justiției, unde procurorul-șef interimar al DNA, Anca Jurma, se întâlnește cu ministrul Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a solicitat DNA să îi comunice situaţia delegărilor şi detaşărilor în funcţie şi dacă nu au fost îndeplinite condiţiile legale. Aceasta după ce procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Călin Nistor a declarat, vineri seara, la B1 Tv, că din informaţiile pe care le deţine, doar 7 din cei 178 de procurori DNA sunt delegaţi şi că în DNA nu există procurori detaşaţi, însă există trei procurori DNA care sunt detaşaţi la alte structuri de parchet.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-06Parerea ta...

CINSTE LOR
07 Aug 2018

CUM DRACU SAU DESTEPTAT DUPA 15 ANI ? FACEAU TREABA CU ELEVII ?
NEGRO
07 Aug 2018

Nu se stie daca acesta poate fi un motiv. Competenta si buna credinta nu tin cont de varsta. E vorba aici de coruptii batrani din justitie, provenind din alte structuri ale coruptiei, facuti juristi prin invatamant la mare distanta, care s-au vazut ocultati de energia si hotararea generatiei tinere, de a nu se lasa antrenata in manariile acelor fosile, facaturi ale degradarii invatamantului postdecembrist. Aici sa se uite procurorul general, nu la criteriile impuse de fostul asistent universitar, Tudorel Toader , devenit si el tot prin astfel de manevre, rectorul Facultatii de drept din Iasi, iar acum ditamai ministrul tuturor penalilor. Acolo unde drept nu e, anarhie postcomunista e! Sa ne amintim de rinocerii Tanase Joita, Ilie Piciorus, Rodica Stanoiu si alte exemplare... Sa-l privim pe Tudorel et compania luandu-le trena si sa ne ingrozim! Caci tot acolo vor sa ajunga!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray