2020-08-10 12:16

Şase lideri europeni refuză să participe la înmânarea premiului Nobel

 |  12:43
Şase lideri europeni refuză să participe la înmânarea premiului Nobel

Institutul Nobel a anunţat că şase lideri europeni, între care premierul britanic David Cameron, au declinat invitaţia de a participa la ceremonia de înmânare a Premiului Nobel pentru Pace. Optsprezece lideri europeni, între care preşedintele francez François Hollande şi cancelarul german Angela Merkel, au confirmat participarea la eveniment.

Preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy a făcut apel la cele 27 de state membre ale UE, precum şi la Croaţia, ce urmează să se alăture blocului comunitar la 1 iulie, să participe la ceremonia din Norvegia, de atribuire a Premiului Nobel Uniuni Europene.

Două treimi din liderii europeni au acceptat invitaţia, în timp ce şase au declinat-o, a declarat directorul Institutului Nobel, Geir Lundestad, care a lăsat în sarcina fiecărei ţări de a-şi anunţa participarea sau refuzul.

Preşedintele francez François Hollande a anunţat miercuri că se va deplasa la Oslo, unde se va întâlni în special cu Angela Merkel.

Refuzul premierului britanic este perceput ca un semn al lipsei de entuziasm pentru proiectul european. La Oslo nu se va afla nici premierul suedez Fredrik Reinfeldt, reţinut la Stockholm pentru ceremoniile altor premii Nobel, şi nici preşedintele ceh Vaclav Klaus, un eurosceptic convins, scrie Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639583-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz