2019-12-16 08:25

SCANDAL cât casa la o PRIMARIE din Ilfov. Edilul i-a INTERZIS unei eleve să mai urce în microbuzul școlar

 |  14:43
SCANDAL cât casa la o PRIMARIE din Ilfov. Edilul i-a INTERZIS unei eleve să mai urce în microbuzul școlar

Primarul comunei ilfovene Petrăchioaia, Mihai Dobre, este acuzat că i-a interzis unei eleve de 13 ani să urce în microbuzul şcolar. Motivul? Copila ar fi trântit uşa vehiculului, iar şoferul i-ar fi adresat insulte rasiste, ca „cioară” şi „ţigancă jegoasă”, informează Mediafax. CNCD s-a autosesizat și face cercetări în acest caz.

Profesoara Cristina Tunegaru, de la o şcoală din Petrăchioaia, judeţul Ilfov, a povestit, pe Facebook, regretabilul incident. „O fetiţă din clasa mea nu mai are voie să se urce în microbuzul şcolar (...). I-a interzis primarul. Atenţie, o fetiţă de 13 ani, din clasa a VII-a, vine la şcoală singură când toţi ceilalţi copii urcă în microbuze. Situaţia e cel puţin revoltătoare. Joi (săptămâna trecută – n.r.), la urcarea în microbuzul şcolar, fata a trântit uşa la închidere, iar şoferul primăriei a decis că cea mai bună lecţie pe care i-o poate da e să-i arunce injurii rasiale ca <cioară>, <ţigancă jegoasă> şi să o dea jos. Familia, pe bună dreptate, a apelat la ajutorul 112 pentru a se apăra de un evident abuz. Reacţia părinţilor a supărat mult şi, în loc să-şi asume responsabilitatea pentru situaţia generată de angajatul său, primarul comunei, Mihai Dobre (foto jos), a hotărât că fetiţa nu mai are voie să se urce în microbuzul şcolar, plătit din bani publici. Pentru că nu acceptă când un părinte îşi apără drepturile”, scrie dascălul.

Potrivit cadrului didactic, în ultimele zile, primăria din Petrăchioaia a început o campanie de bullying agresiv împotriva micuţei, care e acuzată în faţa părinţilor şi a şcolii că prin gestul ei a distrus microbuzul.

„Dumnezeule! Vă daţi seama ce e în sufletul ei acum, când toţi colegii şi părinţii o privesc cu suspiciune, totul pentru că a fost umilită de un şofer rasist, când primarul ameninţă că va sista traseul tuturor microbuzelor din cauza acestui incident? Când copiii din comunităţi dezavantajate abandonează şcoala, când devin victime ale accidentelor şi ale reţelelor de trafic, nu e doar fatalitatea. Există nişte oameni, bine plătiţi de stat, care sunt vinovaţi, o vină difuză, acte de discriminare şi umilinţă, neglijenţă, toate se adună”, a mai scris profesoara.

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a declarat, pentru Mediafax, că instituţia s-a autosesizat în acest caz. „S-a discutat în Consiliul Director în această zi (marţi – n.r.) această informaţie şi s-a ajuns la concluzia să se demareze o procedură, adică o autosesizare în care vom cita părţile vom investiga cele întâmplate. Există posibilitatea de a aplica o amendă contravenţională începând de la 1.000 de lei, în măsura în care se confirmă cele întâmplate. Verificăm dacă sunt reale sau nu cele relatate pe pagina de socializare de către profesoara în cauză. Ar fi încălcat dreptul la transport public pe criterii etnice”, a spus Csaba Asztalos, preşedintele CNCD.

Surse din cadrul instituţiei au spus că procedura ar fi deschisă atât împotriva primarului, cât şi împotriva şoferului Primăriei din Petrăchioaia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-01

Mai multe imagini:
SCANDAL cât casa la o PRIMARIE din Ilfov. Edilul i-a INTERZIS unei eleve să mai urce în microbuzul școlar
zoom
Parerea ta...

MIMI
03 Oct 2019

ZONA ILFOV ESTE CEA MAI MIZERABILA ZONA A SOCIETATII ROMANESTI DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE SI CARACTERISTICILE EI.....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray