2020-02-26 22:48

Scandal cu spray lacrimogen la Spitalul Bârlad. 16 pacienţi au fost evacuaţi

 |  07:10
Scandal cu spray lacrimogen la Spitalul Bârlad. 16 pacienţi au fost evacuaţi

Un număr de 16 pacienţi din saloane ale Spitalului Bârlad au fost evacuaţi, miercuri, timp de câteva ore, în urma unui scandal izbucnit între mai mulţi bărbaţi veniţi în vizită la un bolnav. Unul dintre aceştia a folosit un spray lacrimogen, moment în care Poliţia a intervenit pentru aplanarea conflictului.

Din primele informaţii oferite de poliţiştii vasluieni reiese că altercaţia a izbucnit într-unul din saloanele Secţiei de Chirurgie a Spitalului de Urgenţă Bârlad între doi bărbaţi veniţi în vizită la un pacient, îmrepună cu mai multe rude, pe fondul unui conflict mai vechi între aceştia.

La un moment dat, unul dintre ei, un tânăr de 22 de ani, din municipiul Bârlad, a scos un cuţit şi l-a rănit la mână pe celălalt bărbat, în vârstă de 41 de ani. În altercaţie a intervenit şi un alt tânăr, de 30 de ani, care a folosit un spray lacrimogen.

Atunci, s-a iscat o panică generală, cadrele medicale solicitând sprijinul agenţilor de pază aflaţi la intrarea în unitatea medicală, precum şi pe cel al Poliţiei. Astfel, zeci de poliţişti şi jandarmi au intervenit la spitalul din Bârlad pentru aplanarea conflictului.

"La această oră, sunt activităţi în desfăşurare, fiind audiate părţile implicate în conflict, precum şi martori la incident. Poliţiştii de investigaţii criminale fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub, pentru Mediafax.

Au fost evacuaţi 16 pacienţi dintr-unul din tronsoanele Secţiei Chirurgie, unii dintre aceştia, dar şi cadrele medicale beneficiind de îngrijiri medicale.

"În momentul izbucnirii altercaţiei, pacienţii au început să strige după ajutor, la fel şi cadrele medicale, creându-se o adevărată hărmălaie în toată acea zonă de spital. Unii bolnavi şi cadre medicale au început să tuşească de la substanţa iritantă, având nevoie de medicaţie pentru alergie", a afirmat directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş.

După evacuarea saloanelor, mai multe infirmiere, dotate cu echipamente de protecţie, au început să aerisească spaţiile unde se pulverizase cu spray lacrimogen. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine