2019-12-07 13:20

SCANDAL în biserică: Trei preoți, CONDAMNAȚI la ÎNCHISOARE pentru șantaj

 |  17:57
SCANDAL în biserică: Trei preoți, CONDAMNAȚI la ÎNCHISOARE pentru șantaj

Scandal în Biserica Ortodoxă Română. Trei preoți acuzați că l-au şantajat pe fostul episcop Corneliu Bârlădeanu și-au primit, joi, sentințele, anunță Agerpres. De asemenea, cei trei au primit şi interdicţia de a profesa ca preoţi pe o perioadă de cinci ani.

Jitaru Sebastian Cristi, fost preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, a primit o pedeapsă de 3 ani şi şase luni în regim de detenţie.

Damian Gheorghe, fost preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui şi Bumbu Răzvan Mihail, fost preot paroh la Parohia Văleni, au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu executare.

Amintim că un scandal a izbucnit în iunie 2017 la Episcopia Huşilor.  Corneliu Bârlădeanu, pe atunci episcop al Huşilor, a reclamat la DNA că este şantajat de trei preoţi care spun că au o înregistrare cu el în timp ce întreţinea raporturi sexuale cu o persoană de același sex, se pare un elev de la Seminarul Teologic Huşi, actualmente preot.

Cei trei oameni îi cereau funcții înalte pentru a nu da presei caseta.

Ei au fost reţinuţi pe data de 15 iunie 2017, fiind acuzaţi de şantaj. Ulterior, aceştia au fost plasaţi în arest la domiciliu şi eliberaţi sub control judiciar.

În același an, fostul episcop al Huşilor, pe numele de mirean Corneliu Onilă, s-a retras la Mănăstirea Văratec.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-14Parerea ta...

ANONIM
15 Mar 2019

acest paraziti-borfasi numiti popi si tarcovnici sunt cele mai scarboase creatupi ale pamantului!!!! vand iluzii si locuri in rai alienatiilor mintali si credulilor care se inchina la ei!!!!! si au salarii uriase platite de statul roman pentru 2 ore pe saptamana de munca "grea". sunt peste 20 000 de biserici si se construiesc in continuare plus catedrala hotiei neamului care in final o sa coste cel putin 1 miliard de ieuro, majoritatea bani de la stat. spitale construite zero.
ANONIM
15 Mar 2019

CODURILE ETICII profesionale trebuie elaborate pentru toate institutiile si autoritatile statului care in 30 de ani au fost decazute in DISOLUTIE.
PRIMUL ANONIM...
15 Mar 2019

iluzii ai tu în capul tău ăla sec! Dacă nu crezi în Rai, Iad, Dumnezeu, e FIX treaba ta! Iar dintre popi, există și preoți adevărați!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray