2020-08-12 15:16

SCANDAL în justiție: Dosarul VIOLENȚELOR din 10 august ajunge la DIICOT. Sunt fapte care țin de SECURITATEA națională

 |  18:07
SCANDAL în justiție: Dosarul VIOLENȚELOR din 10 august ajunge la DIICOT. Sunt fapte care țin de SECURITATEA națională

Parchetul militar a declinat la DIICOT dosarul privind mitingul din 10 august pe motiv că ar fi fapte ce ţin de securitatea naţională, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Declinarea vine la 11 luni de la violenţele jandarmilor din Piaţa Victoriei.

Săptămâna trecută, procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, a confirmat, pentru MEDIAFAX, că procurorul de caz a cerut de la secţia parchetelor militare a Parchetului General dosarul privind violenţele din 10 august 2018.

Dosarul a fost cerut pentru o scurtă perioadă de timp, pentru a se analiza dacă există posibilitatea ca această cauză să fie reunită cu dosarul de la DIICOT ce vizează cercetări privind o presupusă lovitură de stat.

Ulterior, Parchetul militar a declinat întreg dosarul privind violenţele de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

La Secţia parchetelor militare a fost deschis un dosar după violenţele din 10 august 2018. La protestul din Piaţa Victoriei, la care au participat mii de oameni, au avut loc mai multe violenţe ce s-au soldat cu zeci de răniţi (protestatari şi jandarmi). În acest dosar au fost puşi sub acuzare Cătălin Sindile şi Sebastian Cucoş, actualul şi fostul şef al Jandarmeriei Române, conducerea Jandarmeriei Bucureşti (Laurenţiu Cazan), dar şi Mihai Dan Chirică, secretar de stat în MAI. Faptele sunt complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

De asemenea, şi la DIICOT a fost deschis un dosar în urma protestului. Concret, Jandarmeria Română a depus plângere la DIICOT în cazul mitingului din 10 august 2018, sesizarea vizând infracţiuni împotriva ordinii constituţionale.

Acţiunile împotriva ordinii constituţionale sunt cuprinse în articolul 397 din Codul Penal, mai exact: "(1) Acţiunea armată întreprinsă în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat se pedepseşte cu închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. (2) Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-01

In legatura cu acest articol...

DECIZIE în Senat: A fost adoptat proiectul privind votul în DIASPORĂ

SUBIECTE și BAREM DE NOTARE BACALAUREAT - Proba de Limba Română

NEGOCIERI dure în USR: se DECIDE candidatul partidului pentru PREZIDENȚIALE

Simona Halep s-a CALIFICAT cu emoții în turul II de la Wimbledon

ALERTĂ în Israel: Un avion cu 150 de pasageri, ATERIZARE periculoasă. 100 de AMBULANȚE, la sol
Parerea ta...

TRADATORI DE TARA
01 Iul 2019

COMANDA PRIN TELEFON DRAGNEA SI CARMRNCITA CARE LA LASAT SA MOARA PE BARBASU , PENTRU EL . EXECUTA ORBESTE TOATE ORDINELE FIULERULUI MUSOLINI DE TELEORMAN
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz