2019-05-26 02:33


SCANDAL între Iliescu și Le Figaro: Iliescu NEAGĂ interviul, presa franceză răspunde

 |  23:00
SCANDAL între Iliescu și Le Figaro: Iliescu NEAGĂ interviul, presa franceză răspunde

Fostul preşedinte Ion Iliescu neagă că ar fi dat declaraţii pentru cotidianul francez Le Figaro în care ar fi criticat situaţia din PSD. La rândul său, reporterul care a făcut interviul susține că are proba audio. PSD intervine în conflict și amenință ziarul cu judecata.

"Am citit cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilație despre PSD și despre situația politică din România, apărută în Le Figaro. Uimire, pentru că Le Figaro a fost întotdeauna un ziar solid, care practica jurnalism de calitate. Dezgust, pentru că sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodată, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva.

Fiecare este liber să creadă ce dorește despre PSD, despre situația politică din România, despre istoria post-decembristă. Însă nu pot accepta să fiu implicat în lupte politice pentru putere absurde, fără nicio miză nici pentru PSD, nici pentru România. Realitatea prezentată în articol este caricaturală, iar declarațiile care mi se atribuie sunt parte a acestei lupte politice. Nu este intenția mea să particip la așa ceva. PSD este un partid matur și responsabil, care își va rezolva problemele conform statutului său și legilor țării.

In ultima perioada,  am ales să fiu cât mai puțin implicat în viața politică din PSD și din România. Iar când voi avea ceva de spus celor din PSD, o voi face direct, fără mijlocirea presei, române sau străine.

Nu cred că avem în față un fake news, ci un act de război mediatic. Ceea ce mi se pare la fel de inacceptabil ca și atribuirea unor afirmații care nu-mi aparțin. Regret că lucrurile au ajuns atât de jos în presă. Mi se pare că jurnalul îmi datoreaza scuze și rectificarea respectivelor afirmații.", scrie Ion Iliescu, pe blog.

PSD anunță că dă în judecată cotidianul francez Le Figaro, după ce cotidianul a publicat un material în care citează o serie de declarații ale lui Ion Iliescu, care l-ar fi atacat pe Liviu Dragnea.

Paul Cozighian, jurnalistul de la Le Figaro, care a semnat articolul în care fostul președinte al țării Ion Iliescu îl critică pe actualul lider PSD, Liviu Dragnea, susține că are înregistrarea audio a interviului.

"E foarte posibil ca dânsul să nu-şi mai amintească pur şi simplu. Eu mă bucur că a scris acel text pentru că ne dă ocazia să continuăm discuţia pe această temă. Ce a spus Iliescu nu numai că este adevărat, dar este extremd e grav. Da, tocmai acum o caut (înregistrarea cu domnul Ion Iliescu -n.r.) ca să aleg exact fragmentele respective. Tocmai am trimis şi dânsului. Am mulţumit foarte mult că a participat. Să ştiţi că interviul, în afară de partea aceasta e interesant. El a uitat ce ne-a spus nouă acolo. El ne-a povestit cu mare emoţie de toată epoca Frontului Salvării Naţionale (FSN). Chiar ne-a vorbit cu o înflăcărare la care nu ne-am aşteptat. Ne-a convins. Cel puţin pe mine m-a convins", a afirmat Paul Gozighian, jurnalistul de la Le Figaro, într-o invervenţie telefonică, luni seară, la Realitatea TV.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-18

TAGURI: iliescu, le figaro, interviu iliescu, psd
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PSD
18 Dec 2018

dragnea este smecher.amnistia si gratierea trebuie semnata de dancila si toader nu de el .dragnea va fi bineinteles beneficiarul.va fi un dezastru pentru cei doi ca si pentru tara. dragnea le va da apoi un sut si vor fi distrusi pe viata.plus ca sigur vor da foc la tara.nici nu va mai putea fi vorba sa se mai aseze la masa consiliului europei ca si complicii unor infractori.este ca si cum ti-ai semna singur condamnarea la moarte.
DISTRUGEREA TARI
18 Dec 2018

DESFINTAREA PARTIDULUI DE GASCA MAFIOTA = PSD = CONTRA STATULUI ROMAN . ALO JUSTITIA DECRETEAZA . ALFEL VA DESFINTEAZA EI PE VOI .
@DISTRUGEREA TARII
18 Dec 2018

SI INFIINTAREA PERTIDULUI NAZIST CONDUS DE ORBAN SI IOHANIS CEDAREA ARDEALULUI UNGURILOR SI VECHILE ORASE DIN TRANSILVANIA SASILOR CU ALUNGAREA ROMANILOR CA INAINTE DE 1918 CHIAR NU VA CRAPA OBRAZUL DE RUSINE SCURSURILOR ? VOI SUNETI TRADATORII SI VANZATORII DE TARA PORCILOR
ANONIM
18 Dec 2018

ACEST ASA ZIS ZIARIST E UN TUTNATOR IMPUTIT LA SECU INCA DIN STUDENTIE CARE-L FADE PE ILIESCU DEMENT PAI DACA ILIESCU ARE DEMENTA SENILA SI UITA CE A VORBIT IERI CUM POTI LUA IN SERIOS NISTE AFIRMATII CALOMNIOASE SI SA LE PUBLICI IN PRESA STRAINA? ACEST MERCENAR JEGOS NU E LA PRIMA ISPRAVA DE DENIGRARE A ROMANIEI .UN IMPUTZIT CA SI VOICAN VOICULESCU SLUGILE LUI SOROS
ANONIM
18 Dec 2018

Toata aceasta prostie este lucratura sasului dement si a lui SICA cacacica
ANONIM
18 Dec 2018

DOSARELE “REVOLUTIEI” SI MINERIADELOR DE CE NU SUNT FINALIZATE. TREBUIE JUDECATE DE TRIBUNALUL PENAL INTERNATIONAL DE LA HAGA, ASA CUM A FOST SOLUTIONAT SI DOSARUL Milosevici. SITUATIA PT RO ESTE DEZASTROASA DEOARECE POLITICA ESTE DOMINATA DE NULITATI UMANE SI CLASA POLITICA ESTE ALCATUITA DIN GRUPARI INFRACTIONALE DE TIP MAFIOT MAI CEVA DECAT A FOST IN ITALIA.
ANONIM
18 Dec 2018

Ziceți ceva și de pasajul Constanța!https://petitieonline.net/petitie/25876158.Semnați,oameni buni!
BATRICIANUL ăSTA ODIOS
19 Dec 2018

și bătrân trebuia demult să să-l pupe madamma cu coasa! Crede râiosul- bubos-pătat că ea amână procesul din frică ca, nu cumva, atunci când va veni să-l pupe-n bot, să nu se transforme în prințul întunericului și să se ia la trântă cu ea! NUMAI FAPTUL CĂ N-A PĂȚIT NICI PE DRACU PÂNĂ LA ORA ASTA, DUPĂ 30 DE ANI, AR TREBUI SĂ GÂNDEASCĂ POPORUL ĂSTA CĂ DE FAPT, ROMÂNIA E CONFISCATĂ DE PE-ATUNCI, DE PE VREMEA LUI IAR NOUĂ NI SE LIVREAZĂ UN TEATRU DE PROST GUST, CU ACEIAȘI ACTORI, CARE DAU ACELEAȘI CITATE!
LA FEL ȘI DRAGNEA...
19 Dec 2018

FIU DE MILIȚIAN- TORȚIONAR ÎN MOD SIGUR! S-A GĂSIT FIE-SU SĂ-L ”SPELE” DE PĂCATE PE TAC-SU, ELIBERÂND BORFAȘII, VIOLATORII, TÂLHARII! El, toți nenorociții din politică, structuri și pe unde își mai exercită imbecilii NU funcția și fărădelegea...reprezintă COPIA ÎN OGLINDĂ A TORȚIONARILOR CARE AU OMORÂT TOATĂ FLOAREA INTELECTUALITĂȚII, PÂNĂ ȘI PE COPII, TINERI....AZI, îi aveți în fața voastră MULTIPLICAȚI PARCĂ LA ȘTANȚĂ = cu cămașă, cravată, la costum! NU-I MAI VOTAȚI! NU LE MAI ACORDAȚI CREDIT! Ei, prin politică dusă de 30 de ani, prin făcăturile de procese în ceea ce-i privește...sunt aidoma fraților lor: Gheorghe ENOIU, Gheorghe CRĂCIUN, Alexandru VIȘINESCU, Ion FICIOR, Nicolae MOROMETE....METODELE SUNT MAI SOFT (la arătare), dar ca EFECT, tot dure au rămas și sunt pentru popor! HAIDEȚI SĂ LE DĂM SYCTIR DE CÂTE ORI ÎI VEDEM ȘI SĂ LE AFIȘĂM PLĂCUȚE DE ÎNMATRICULARE D-ALEA...BINE ȘTIUTE!
Random imageUltimele stiri


STARBAG