2020-07-11 18:41

Scandal la vârful Guvernului! Raed Arafat, înregistrat în timp ce amenința câștigătorul unei licitații

 |  11:28
Scandal la vârful Guvernului! Raed Arafat, înregistrat în timp ce amenința câștigătorul unei licitații

Raed Arafat ține din nou prima pagină a ziarelor, de data aceasta din cauza unei licitații anulate. Potrivit jurnaliștilor Libertatea, pe 10 septembrie 2018, șeful DSU a amenințat firma câștigătoare că va anula o licitație de 600 milioane euro, bani europeni.

„Rămâneți un pic, vi-l dau pe domnul ministru Arafat un pic…”, se aude cum spune colonelul către reprezentantul polonezilor de la WISS. De aici începe convorbirea lui Raed Arafat, în care el amenință că are puterea de anula o achiziție pe bani europeni de 600 de milioane de euro, după ce fusese adjudecată de una dintre firmele concurente ale lui Deltamed, favorita contractelor din sistemul de urgență. Cum polonezii n-au cedat, peste 10 zile Arafat a anulat licitația,” anunță jurnaliștii Libertatea.

Pe 21 august 2018, IGSU a anunțat oficial că polonezii de la WISS au câștigat licitația pentru dotarea pompierilor cu 2.000 de mașini de intervenție, cu apă și spumă, în valoare totală de 603 milioane euro.

„Pe 7 septembrie 2018, într-o vineri, colonelul Damian i-a convocat pe reprezentanții polonezilor la Raed Arafat, liderul suprem al situațiilor de urgență din România. Conform legii, fișei postului și propriilor declarații, perseverent repetate în ultimii ani, în ciuda puterii și funcțiilor, șeful DSU nu are dreptul legal să decidă cine câștigă licitațiile. (...) Arafat a stat pe scaunul său, iar la masa pusă în T s-au așezat reprezentanții firmei WISS și trei ofițeri superiori ai IGSU.  A fost prima oară când polonezii au aflat că IGSU scosese de undeva un document pe baza căruia, i-a anunțat ultimativ Arafat, fie ei coboară prețul cu 19%, fie se anulează licitația. Perplecși, cei de la firma câștigătoare nu au oferit nici un răspuns pe loc. Ei erau câștigătorii,” adaugă jurnaliștii Libertatea.

Peste trei zile, același colonel Damian îi sună din nou pe polonezii de la WISS, cerându-le un răspuns final. În timpul discuției, colonelul Damian îi înmână telefonul lui Raed Arafat, care le transmite polonezilor:

„Vă rog să știm ce, cum, pentru că dacă e așa trebuie să avem o corespondență pe tema asta după care să vedem care e etapa următoare. Și să fim siguri că dânșii acceptă soluția asta că dacă altfel, eu sunt obligat să repet, că altfel ne mănâncă toată lumea. De la presă, toată lumea, că de ce ați… adică se știe de greșeala asta în interior. Eu trebuie să-i găsesc o soluție la treaba asta. Nu pot, altfel vine după asta la inspectorul general și la cei care au făcut greșeala cineva mai târziu de la Curtea de Conturi și spune «pagubele le plătiți voi» și le plătesc din buzunarul lor. E vorba de 25 de milioane de euro. Nu-i de glumit” exclamă Raed Arafat, potrivit Libertatea.

Rezultatul intervenției lui Arafat e unu singur. Achiziția începută în 2017 a fost anulată, reluată și, în final, câștigată tot de polonezii de la WISS.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-12Parerea ta...

CONSTANTIN
12 Mai 2020

De ce s ar dezminti Arafat??Muschi sai de la psd se trag!!Care afost finalul,polonezi au dat suma solicitata de babuin??Ori "roata unsa nu scartaie""? Cu cat tipa mai tare,catiganul,cu atat minte mai mult!!Nascut in Siria ,dar scolit pe malurile Dambovitei ,printre vajnici psd isti!
CORUPțIA LA VâRFUL SISTEMULU
12 Mai 2020

Raed Arafat a prins gustul moravurilor proaste din PSD . Ar trebui ca afacerile din Romania sa fie trecute toate printr-un canal cu circuit închis in care filtru video de spionaj sa fie prezent in viata politicianului. Prezent prin buzunarele afaceriștilor sau al agenților de securitate economica , al încăperile, holurilor , dormitoarelor, inclusiv in zonele si a perimetrelor stradale.
CIORDEALA
12 Mai 2020

Stiam ca este mina dreapta a lui Generalisimul Oprea , cu care stringe bani dar si se sterge la cur . Pusculita de la Cepeca internationala comunista palestiniana . Este o vaca de muls si relati cu lumea araba . Cioroiul alalantu din puscarie era in avioane si delegati din tara , in strainatate . Ura vrea sa il faca presedintele Romaniei . Si ce mai mulge sistemul sanitar cu achiziti aranjate de firmele lui . Are un coleg la cluj . Mie rusine de serviciile noastre si patriotizmul lor
CHIMBETE
12 Mai 2020

DACA VOMITA CHIUMBETE BASESCU , IL ARESTEAZA CU FILIERA CU TOT
CORUPTIA UCIDE
12 Mai 2020

CHINA – În 2 ani China a produs mai mult ciment decât SUA în tot secolul XX. – Lungimea drumurilor - 4 milioane de kilometri. Sunteți sigur că vă puteți imagina atâtea zerouri? - 300 de mii de poduri în toată țara, din ele 1000 cu lungime mai mare de 1 km. Până la sfârșitul anului va fi construit un pod din Hong-Kong până în Macao ! – Într-un an parcul auto se mărește cu 20 de milioane de automobile, iar în Pekin în general poți merge doar dacă ultima cifră a numărului semnului tău are permis in ziua respectiva. – În fiecare an se construiesc 100 de aeroporturi. – Viaducturi gigantice cu lungime a de 150 de km, - 236 de tuneluri prin care trenul trece cu 250 km/h. – În 30 de ani, chinezii au mărit piața imobiliară a țării de 8 ori. Apartamentele, în China, se dau gratuit oamenilor muncii. – Toată această statistică are la bază o singură cifră: din anul 2000 și până în prezent, în China au fost executați 10 mii de funcționari corupti…!!!! Corupția este declarată crimă de stat, care se pedepsește cu moartea!
WYLY
12 Mai 2020

Asa se întmplă când posturile în sistemul bugetar se ocupă fără concurs
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz