2020-08-10 12:20

Scandal la BBC, după ce a acuzat eronat un lord. Acuzaţiile false de pedofilie l-au costat slujba pe directorul televiziunii britanice

 |  16:56
Scandal la BBC, după ce a acuzat eronat un lord. Acuzaţiile false de pedofilie l-au costat slujba pe directorul televiziunii britanice

Televiziunea de stat britanică a rămas fără conducător după ce, sâmbătă, directorul general George Entwistle a demisionat din funcţie. Decizia acestuia survine după un întreg scandal din care BBC a ieşit cu obrazul şifonat.

Motivul a fost publicarea unei anchete în care un fost demnitar al Cabinetului Margaret Thatcher a fost acuzat pe nedrept de pedofilie. În acelaşi timp, BBC nu a difuzat nimic despre unul dintre angajaţii săi despre care, acum, poliţia spune că este unul dintre cei mai înrăiţi pedofili ai ţării.

Entwistle a anunţat că se retrage de la conducerea postului, dar şi din funcţia de redactor-şef  şi de responsabil de conţinut al emisiunilor. Demisionarul lucra la BBC de 23 de ani şi preluase funcţia doar de două luni. După numai câteva săptămâni s-a confruntat cu prima criză, când poliţia a dezvăluit că Jimmy Savile, unul dintre prezentatorii-vedetă ai BBC, care a murit anul trecut, a fost unul dintre cei mai „prolifici” pedofili din Marea Britanie. El ar fi abuzat de sute de copii, de mulţi dintre aceştia chiar în spaţii din interiorul postului.

După aceasta totul s-a complicat cu difuzarea unei anchete în care un important politician din Partidul Conservator era acuzat pe nedrept de pedofilie. Într-o ediţie a emisiunii „Newsnight“, BBC a introdus o persoană care s-a declarat victima unui abuz sexual al respectivului demnitar din Cabinetul Thatcher. Cu câteva săptămâni înainte, aceeaşi emisiune „Newsnight“ a fost implicată în alt scandal asemănător. Entwistle a fost nevoit să recunoască faptul că nu a avut habar despre conţinutul acestor erori jurnalistice.

Chiar dacă reportajul nu oferea numele politicianului, indiciile  se îndreptau spre Alistair MacAlpine, membru în Camera Lorzilor, împotriva căruia  acuzaţiile au explodat pe internet. Lordul a anunţat că îi va acţiona în judecată pe toţi cei care au publicat aceste învinuiri „complet nefondate şi defăimătoare”. BBC a prezentat scuze publice pentru greşelile făcute de jurnaliştii săi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639582-08-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz