2020-08-05 02:43

Scandal la Festivalul de la Mamaia

 |  10:44
Scandal la Festivalul de la Mamaia

În prima zi a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2012 toate au mers ca pe roate, însă în cea de-a doua zi s-au produs două incidente mai puţin plăcute la secţiunea Creaţie: descalificarea trupei 'Lucky Girls' şi un 'sabotaj' la melodia pe care Horia Moculescu o interpreta în concurs.

Formaţia 'Lucky Girls', compusă din Oana Ungureanu, Roxana Dumitru, Ioana Dimitriu, Ecaterina Blaj şi Alexandra Blaj, urmau să participe în concurs cu piesa 'Nu poţi cumpăra cu bani dragostea mea' a compozitorului Sergiu Rudichi, pe textul lui Cristian Dumitru. După ce la repetiţii s-au prezentat cu pozitivul piesei, li s-a pus în vedere că trebuie să aducă negativul piesei pentru a putea intra în concurs. '80% din piesă era playback. Li s-a cerut să vină cu negativul şi au spus că nu au cum. În urma acestei probleme trupa a fost descalificată', au declarat surse din cadrul festivalului.

Cu o problemă neplăcută s-a confruntat şi Horia Moculescu care a avut probleme cu negativul piesei 'Tăcerile de fier', compusă de el pe un text de George Ţărnea. 'Nu au dat CD-ul de la început. Nu este un sabotaj! Dacă eram un debutant probabil că era', a spus compozitorul după care a început din nou să prezinte melodia.

Tot ziua a doua a festivalului a adus-o pe scenă şi pe cea mai tânără interpretă a ediţiei din 2012 a festivalului, Irina Ionescu, care la doar 14 ani a primit încrederea compozitorului Dan Petru Dimitriu pentru a interpreta piesa 'Te aştept, sărută-mă', pe textul lui George Popovici.

Seara s-a încheiat la Mamaia cu un recital de 75 de minute oferit de Paula Seling şi Ovi & Band, reprezentaţie primită cu multă căldură de public.

Sâmbătă, de la ora 21,00 va urma finala la cele două secţiuni - Interpretare şi Creaţie -, iar de la ora 22,30 vor intra în concurs la Secţiunea Rock 'Teo Peter' cele cinci formaţii care au trecut de preselecţie - Zephir, Sunete'n pod, Edict, Prometeu şi Addiction, scrie Agerpres.

Cea de-a 42-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia se desfăşoară între 23-26 august, la Teatrul de Vară Sojeva din Constanţa, aproape 40 de solişti şi trupe participând la cele trei secţiuni ale festivalului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639573-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz