2019-10-16 05:07

Scandalul permiselor auto, în variantă britanică. Oficiali irlandezi, mituiţi de zeci de români pentru acordarea permiselor de conducere

 |  19:40

Doioficiali irlandezi sunt anchetaţi după ce au recunoscut că au primit banipentru preschimbarea frauduloasă a unor permise de conducere în cazul maimultor români şi albanezi, acuzaţii primind aproximativ 1.500 de lire sterlinepentru fiecare permis rezolvat, informează Sunday Tribune pe site-ul publicaţiei.

Investigaţiiseparate au fost declanşate de Consiliul Oraşului Dublin (COD), capitalaIrlandei, după ce doi angajaţi ai instituţiei au admis faptul că lucrau pentruo reţea care se ocupa cu preschimbarea frauduloasă de permise de conducere, cazîn care cei doi angajaţi primeau în medie, câte 1.500 de lire sterline pentrufiecare permis rezolvat, a informat, ieri, sursa citată.

Potrivitportalului www.tribune.ie, la COD a fost demarat un audit intern referitortaxele pentru autoturisme, verificare ce a scos la iveală nereguli în cazul apeste 150 de permise de conducere irlandeze eliberate publicului.

Douăangajate ale COD erau cele care asigurau aranjamentele, ele reuşind să strângă225.000 de lire sterline, până la momentul în care au recunoscut faptele.

Potrivitpublicaţiei irlandeze, auditul de rutină a scos la iveală faptul că un permisfals de conducere din România a fost preschimbat cu un permis valabil irlandez.Investigaţiile ulterioare au relevat faptul că un număr neobişnuit de mare depermise de conducere internaţionale, majoritatea provenind din România şiAlbania, eu fost preschimbate cu permise valabile irlandeze.

Anchetaa mai stabilit până la acest moment că totodată s-au mai stabilit şi o serienepermisă de privilegii în cadrul permiselor false, precum pentruautovehiculele de categoria dubiţă sau autovehicule cu remorcă articulată, fărăca posesorii lor să fi dat examenele pentru obţinerea acestor beneficii, mainotează sursa citată.

Autorităţileirlandeze suspectează că în spatele întregii activităţi infracţionale stă ogrupare albaneză care a trimis persoanele interesate la oficialii irlandezipentru a trata direct cu aceştia în vederea obţinerii permiselor valide.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray