2020-06-06 11:50

Schimbare de macaz a procurorilor. Traian Băsescu, iertat de şantaj

 |  21:01
Schimbare de macaz a procurorilor. Traian Băsescu, iertat de şantaj

Rene Pârşan

Războiul Firea - Băsescu se încinge la roşu. Acuzat iniţial de şantaj la adresa senatorului PSD, fostul preşedinte a fost încadrat ieri de procurorii de caz la capitolul ameninţare. În cazul unei condamnări, Băsescu ar putea, în cel mai rău caz, să fie executat cu un an de închisoare, lucru greu de crezut, ţinând cont de cazierul său impecabil în acest moment. Pentru şantaj, Codul Penal prevede o pedeapsă de la un an la cinci ani de închisoare.

La intrarea şi ieşirea din sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Justiţie, unde nu a petrecut mai mult de o jumătate de oră‚ fostul preşedinte a fost huiduit copios de o mână de români ostili şi aplaudat anemic de o mână de trecători amabili.

Scandalul Firea - Băsescu a izbucnit în urma Operaţiunii Nana a PSD, în care actuala nevastă a lui Florin Pandele, primarul din Voluntari, a fost numită de partid, ca vârf de lance, în funcţia de preşedinte al Comisiei de anchetă parlamentară. Ca reacţie, Traian Băsecu a sfătuit-o pe aceasta să stea în banca ei şi să fie mai atentă la moşia lui Pandele decât la a lui. În plus, fostul preşedinte i-a atras atenţie fostei jurnaliste că poartă ghinion bărbaţilor, cu bătaie la fostul ei soţ decedat, Răsvan Firea. Traian Băsescu a mai fost audiat în acest dosar şi în 25 martie, când a spus că a dat o declaraţie completă „pentru a clarifica lucrurile” şi că nu îi este frică de lege.

Parchetul ÎCCJ a început urmărirea penală a lui Traian Băsescu în 11 martie, după ce anchetatorii au redeschis, în 30 decembrie 2014, dosarul în care Gabriela Firea îl acuză pe Băsescu de şantaj. Cercetările fuseseră suspendate până la finalizarea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu şi implicit încetarea imunităţii.

Nana de la Preşedinte

În momentul în care Gabriela Vrânceanu Firea a început să comenteze zilnic la Antena 3, din poziţia de senator, mersul lucrărilor Comisiei Nana al cărei preşedinte fusese numită, în care întreaga familie a preşedintelui era tocată sistematic, Traian Băsescu a reaţionat dur, tot la televiziune. „Este o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist. Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a declarat ironic Băsescu. „Altfel, este o şantajistă de profesie. Nu e un atac la o femeie, e un atac la o şantajistă care pretinde să fie respectată ca senator al României, după ce a făcut bine şcoala turnătorului Felix”, a pus gaz pe foc fostul preşedinte.

Potrivit unei adrese a Biroului de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), în 12 dosare penale care îl privesc pe Traian Băsescu s-a dispus reluarea urmăririi penale, fiind trimise la instanţă în vederea confirmării redeschiderii. În şapte dintre dosare judecătorii au confirmat deja redeschiderea urmăririi penale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-02Parerea ta...

ALMA
03 Sep 2015

ERA DE ASTEPTAT SA FIE "PROTEJAT" DE PROCURORI, DOAR TIMP DE 10 ANI DE ZILE A FOST PROTEJATA MAFIA POLITICA PDL-ISTA CARE A JEFUIT ROMANIA!
ADI
26 Sep 2015

Extraordinar! Pentru un scuipat 3 luni de puscartie si munca in folosul comunitratii si pentru un santaj totul se acopera doar ca e vorba de Basescu. Rusineeee! Am vrut sda raspund [pe cinstite dar justitia din Romania si-a batut joc pana si de ideea de raspundere in acte de politie politica de umilire si de bataie de joc pentru ,,demnitatea '' iunui santajist. Rusine!!!! Asta e justitia liberala? Mai multa justitie si corectitudine se gaseste in Etiopia!
MARIA TEREZA DE PLESHKOI
26 Sep 2015

COTELE APELOR IN TRIUNGHIUL BERMUDELOR-12 DOSARE SI NUMARUL E IN CRESTERE
PARADISUL CRACILOR
26 Sep 2015

Moldobuza are Teren din Padurea Baneasa mostenita de la masa . Barbasul fost Marinar , este in afaceri cu chinazaria , araboi si ceilanti , iar intrarile sint prin Portul Constanta si Mazare . A stiut el de ce sa asezat la intrare Bucale si Comuna Voluntari , Europa , Doraly , etc . Stie base ca era in rivalitate cu fratisul
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine