2019-10-15 22:12

Scrisoare deschisă a PSD: Ce jocuri faceţi,domnule Geoană? Nu mai minţiţi în legătură cu PSD!

 |  20:32
Scrisoare deschisă a PSD: Ce jocuri faceţi,domnule Geoană? Nu mai minţiţi în legătură cu PSD!

Ungrup de 26 de membri PSD a transmis o scrisoare deschisă către Mircea Geoană,în care acesta este acuzat că minte în legătură cu vizita la Sorin OvidiuVântu, susţinând că la acel episod a fost prezent şi jurnalistul RobertTurcescu, căruia îi solicită să spună adevărul despre vizita lui Geoană.

Cei26 de semnatari, între care se numără deputaţii Viorel Hrebenciuc, NicuBănicioiu, Mircea Duşa, Radu Moldovan, Florin Iordache, Valeriu Zgonea,europarlamentarii Corina Creţu şi Cătălin Ivan şi o serie de lideri aiorganizaţiilor locale social-democrate, au intitulat această scrisoare deschisă"Ce jocuri faceţi, domnule Mircea Geoană?"."În contextul în care agenda publică este dominată de subiecte de ogravitate foarte mare, discutându-se despre noul buget, despre risculimpozitării pensiilor mici şi despre reducerea sprijinului acordat mamelor,dumneavoastră aţi transmis nişte mesaje absolut suprinzătoare cu privire lacampania electorală de anul trecut. Nu doar că readuceţi în atenţie un episodde tristă amintire şi pentru PSD şi pentru România, dar o faceţi într-o manierăcare nu vă face deloc cinste. Aţi minţit electoratul şi anul trecut şi o faceţişi acum vorbind despre vizita dumneavoastră la domnul Vântu. Vă readucem amintecă ştiaţi, aşa cum ştiam cu toţii, încă de la ora 13.00, de existenţafotografiilor şi informaţilor publicate în toată presa despre prezenţadumneavoastră la domiciliul lui Sorin Ovidiu Vântu, cu o seară înainte dedezbaterea finală din campania pentru alegerile prezidenţiale", se aratăîn scrisoare.

Social-democraţiisusţin că este "de notorietate" faptul că, atunci când atât ViorelHrebenciuc, cât şi Cozmin Guşă şi Victor Ponta i-au solicitat explicaţii înlegătură cu acea vizită, Geoană i-a "minţit" spunând că episodul nu aavut loc.

"Aceştioameni, ca şi întreg staff-ul care v-a susţinut v-au crezut pe cuvânt până laora dezbaterii", mai spun ei.

"Dinceea ce am aflat între timp, mai există o persoană, domnule Geoană, care a fostprezentă la acea vizită. Este vorba de jurnalistul Robert Turcescu. Îisolicităm acestuia să spună adevărul despre acea vizită a dumneavoastră",se arată în scrisoare.

Semnatariiscrisorii deschise îi adresează lui Geoană întrebarea "în numele cui"acţionează şi dacă are "motive ascunse" pentru care ar vrea sădeturneze atenţia de la problemele curente.

"Existăagende secrete despre care noi, cei din PSD, nu ştim? Aveţi înţelegeri ascunsecu domnii Crin Antonescu şi Dan Voiculescu? De ce doriţi distrugerea dinăuntrua PSD şi doriţi cu atâta ardoare să vă răzbunaţi pe domnul Victor Ponta? Văreamintim că atât PSD, cât şi domnul Ponta şi-au păstrat constant sprijinulpentru dumneavoastră pentru a rămâne preşedinte la Senat. Nu aveţi nici un picde onoare, domnule Geoană? De ce, în loc să cheltuiţi bani pentru campanii deimagine împotriva partidului, nu ajutaţi partidul să achite datoriile neplătitedin campania electorală prezidenţială? Cum răspundeţi celor care vă întreabă dece nici PDL, nici Traian Băsescu nu vă schimbă din funcţia de preşedinte alSenatului? Atunci când veţi răspunde onest la aceste întrebări vom crede cuadevărat că vreţi să mai rămâneţi în PSD", scriu social-democraţii.

Semnatariiscrisorii deschise îi cer lui Geoană să nu mai "atace" partidul şi sănu mai "mintă" în legătură cu PSD.

"Credemcă PSD a reuşit anul acesta să revină în fruntea ierarhiei partidelor tocmaipentru că este mai deschis, mai consecvent şi mai onest cu opinia publică şi cuelectoratul său. Încheiem această scrisoare cu speranţa că veţi înceta săfaceţi jocuri împotriva partidului care v-a dat totul!", încheie cei 26 desemnatari ai scrisorii deschise, care menţionează că lista rămâne deschisă.

Fostulpreşedinte al PSD Mircea Geoană a susţinut, într-o declaraţie filmată şipostată pe blogul personal, că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbatereaavută cu Traian Băsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, săspună că a fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcutăla omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

"Ceam căutat la domnul Vântu cu o seară înainte de dezbaterea finală de la postulRealitatea TV? Aveam informaţii că echipa lui Traian Băsescu era deja înposesia întrebărilor pe care moderatorul trustului Realitatea urma să leadreseze celor doi candidaţi în dezbaterea de a doua zi. Şi am dorit să aflu dela sursă, de la patronul acestui trust, care sunt aceste întrebări şi dacă sepoate asigura un teren de joc egal între cei doi candidaţi. Nu cunoşteam, şi nucunosc nici astăzi, episodul domnului Popa şi arestarea sa cu o zi înainteundeva prin Asia. Domnul Băsescu a minţit că vizita mea avea legătură cu acestsubiect", a spus Geoană.

Ela menţionat că a avut cu Vântu o discuţie scurtă.

"Discuţianoastră (cea cu SOV), extrem de scurtă, a fost legată de întrebările şi dedezbaterea de a doua zi. Ea a fost purtată cu patronul trustului Realitatea Caţavencu.La domnul Vântu acasă nu este nici jacuzzi - şi oricum nu sunt un mare amatorde jacuzzi - nici masă de şah, este un personaj cu un important handicaplocomotor, care se deplasează greu. Şi am încercat să aflu înainte de dezbateredacă se desfăşoară pe un teren echilibrat. Atât şi nimic mai mult", a spusGeoană.

Ela precizat că după alegeri contactul său cu Vântu a încetat.

"Amaflat de apariţia fotografiilor cu câteva minute înainte de a intra în platou.Victor Ponta, care era purtătorul de cuvânt al campaniei, mi-a spus: «Dacă văîntreabă dacă aţi fost la Vântu, minţiţi şi spuneţi că aţi fost acasă lanevastă». Am preferat să spun adevărul. Poate a fost o naivitate, poate ogreşeală", spune Geoană.

PreşedinteleSenatului nu exclude varianta unei capcane în care ar fi fost atras înainteaultimului tur al alegerilor prezidenţiale din 2009.

PreşedintelePSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că singurul cu careMircea Geoană s-a sfătuit, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2009, a fostSorin Ovidiu Vîntu.

"Dinpăcate, singura persoană cu care Mircea Geoană s-a sfătuit atunci a fost SorinOvidiu Vîntu. Cu noi nu a vrut să vorbească, să ne asculte", a susţinutPonta, care era atunci purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD.

Actualulpreşedinte PSD a mai declarat că afirmaţiile făcute marţi de Geoană pe blog,despre episodul vizitei la Vîntu şi reacţia staff-ului de campanie sunt"minciuni".

"Singurareplică pe care o merită Geoană la ce a spus despre mine este o replică dintr-unfilm celebru. Îi promit lui Geoană că, dacă nu mai spune minciuni despre mine,nu mai spun adevărul despre el", a declarat Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-11-25Parerea ta...

SILE
08 Dec 2010

Stiu ca suna foarte urit dar ata ete! Incaerare de potai pe ulita plina de gropi si praf a satului numit Romanika.O zi buna!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray