2020-05-30 09:41

Pandemie COVID19. Scrisoarea explozivă a cadrelor medicale din România

 |  02:43
Pandemie COVID19. Scrisoarea explozivă a cadrelor medicale din România

Medicii refuză banii în plus promiși de stat. Scrisoare deschisă către autorități. Cadrele medicale aflate în linia întâi în lupta cu noul coronavirus au trimis autorităților o scrisoare deschisă în care susțin că banii nu rezolvă problemele personalului medical.

"Scrisoare deschisă din partea salariaţilor din sănatate pentru toţi decidenţii

Dacă nu ni se vor da asigurari şi o lege clară, potrivit căreia copiii noştri (indiferent de vârsta acestora, aflaţi la studii sau încă sugari) vor avea asigurată toată viaţa pensie de urmaş in caz de deces, suntem foarte mulţi în situatia soţ/ soţie care lucrează in domeniul sănatăţii (medic - medic, asistent-asistent, medic - asistent , asistent - infirmieră şi toate celelalte combinaţii posibile) care ne rezervăm dreptul de a demisiona.

Nu avem nevoie de bani in plus ca să muncim, să ne facem datoria. Este revoltător.

Avem nevoie de echipamente de protecţie, circuite corecte , camere de decontaminare la ieşirea din zona roşie şi mai ales avem dreptul să ne ştim copiii aflati în întreţinere la adăpost în caz de îmbolnăvire a părinţilor.

Echipamente corecte de protecţie înseamnă:

1) Pentru ATI şi specialităţi chirurgicale : mască FFP2 / FFP3, viziere, bonetă, PPE, cizme de cauciuc, două perechi de mănuşi chirurgicale

2) Pentru restul personalului din specialităţile medicale: Măşti FFP2/ FFP3, vizieră, bonetă, halat chirurgical impermeabil, două perechi de mănuşi si botoşi lungi.

Subliniem că toţi cei ce lucrăm în spitale (de la portar, brancardier şi până la medicii cei mai expuşi - ATI - işti, ORL - işti , infecţionişti, chirurgi) ne dorim să muncim în condiţii de deplină siguranţă, pentru că, odată infectaţi reprezentăm un pericol pentru colegii noştri, pacienţi si pentru toti cei cu care venim in contact.

Pericolul de a ne transforma în vectori este mare şi un singur infectat în spital ne poate infecta pe toţi, iar cei infectaţi nu pot folosi nimanui, nici măcar celor pe care ar trebui să ii trateze.

Ne întrebăm, rezolvă banii promişi problemele personalului medical? Evident nu. Ei se adresează unei presupuse nevoi financiare care nu există sau oricum este pe plan secund.

Toţi am cerut echipamente de protecţie, teste, circuite, protocoale şi nu am primit decât foarte puţin din toate acestea. Şi le cerem nu pentru că ne e teamă pentru noi, ci pentru că odată infectaţi suntem un pericol, o bombă cu ceas pentru pacienţi, pentru colegi şi, nu în ultimul rând, pentru familiile noastre. Asta vrem: siguranţă pentru toată lumea.

Nu este admisibil să avem protocoale pentru cei decedaţi şi nicio asigurare pentru urmaşii personalului din sătatate ce poate fi afectat de pandemie.

Nu suntem datori numai faţă de pacienţi, ci şi faţă de urmaşii noştri .

Gasiţi soluţii viabile pentru ca toţi cei ce lucrăm in domeniul sanitar să o putem face protejati, în condiţii de siguranţă şi, dacă se poate, sustineţi-ne cu toate forţele ca să ne putem trata pacienţii si să fim sănătosi .

Fără INTELIGENŢĂ, CARACTER, LOIALITATE, ONESTITATE, DEONTOLOGIE, MERITOCRAŢIE, PROMOVARE DUPĂ CRITERII PROFESIONALE, nu vom reuşi să schimbăm nimic în acest sistem sanitar care aproape se prăbuşeşte şi care va fi măturat de pandemie.

România are aproape 500 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, o rată a îmbolnăvirilor de 16%, cea mai mare din toate ţările afectate de pandemia de Covid-19". (Sursa: Mediafax)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-05Parerea ta...

CONSTANTIN
05 Apr 2020

Semnatarii scrisorii meritata tot respectul!!Solicitarile lor privind acordarea pensiei de urmas sunt omenesti.Pe timp de razboi guvernanti ,pentru a scapa ,pentru a avea ""carne de tun"""luptatori in prima linie promit orice ,oricui!!!Dupa razboi ,subit ,guvernanti uita de promisiuni,de luptatori ,se gandesc la situatia lor.Cititi despre situatia situatia pensionarilor militari,a veteranilor din razboi si va veti lamuri !!!Vor acorda diplome ,titluri ,decoratii poate si statui dar nu un trai decent!! Caracter,demnitate si onoare li se cer celor din prima linie ,dar bani ,viata demna doar pentru politicieni!!!Exemple ??/De la criminalil Iliescu,Nastase ,Roman ,Tariceanu,Vasilescu ,Grapini,Dancila pana la Ciolacu,Manda,Dragnea,etc unde sunt astia si mai alescumtraiesc ???
IPOCRIZIA
05 Apr 2020

De ce atâta frica pentru a efectua o munca inteligenta si disciplinata ? Cel care greșește moare o știm cu toții. Munca disciplinata o găsim in orice ramura universala, cel care greșește plătește fie cu sănătatea sau fie chiar cu viata si nu lasă și nici nu trimite vreo scrisoare de cinste sau adio familiei sau guvernului iar veniturile lor nu se compara cu ale medicilor și nici șpaga nu o primește in fiecare ora după fiecare consult sau munca . (Privește-ți munca cu demnitate si inteligenta si nu cu frica prostului )
NICU
05 Apr 2020

Avem vreun precedent in Europa ,mai este undeva o astfel de coalitie si refuz de bani? Este clar ca o persoana ce nu este pregatita si a facut scoala "la seral" are asa idei...domnii nu vorbesc nimic despre schimbarea atitudinii fata de bolnavi,este clar ca si dupa ce au fost date salarii ca in occident se primeste spaga,vezi cazul Beuran,cazulSorina Pintea..."esti tare"
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine