2019-10-22 09:36

Se anunţă noi PROTESTE în Capitală

 |  14:36
Se anunţă noi PROTESTE în Capitală

Aproape 50.000 de bucureşteni au protestat duminică în Capitală împotriva proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale. Acum, în funcţie de ce decizii va lua Guvernul, miercuri seară se anunţă un nou PROTEST de amploare în Bucureşti. Oricum, oamenii sunt aşteptaţi la un alt PROTEST duminică, la ora 17.00, la Universitate, de unde vor porni în marş la ora 18.00.

"Miercuri ieşim în stradă în cazul în care anunţul ministrului este unul care nu ţine cont de ce au cerut strada şi multe alte organizaţii şi instituţii. Punctele pe care am stabilit că nu le negociem rămân de nenegociat indiferent de ce cale vor alege miercuri. 50.000 de oameni din Bucureşti au spus clar că nu doresc amnistia şi graţierea. Nu vrem demisia Guvernului, vrem să îşi respecte promisiunile pentru care a fost ales. Nu să propună legi aberante care sunt în avantajul unor persoane. Dacă alege, totuşi, să treacă acestă lege... atunci o să obţinem paşnic inclusiv demisia acestui Guvern”, anunţă organizatorii pe Facebook.

Peste 45.000 de oameni au protestat, duminică seară, în Bucureşti şi alte zeci de mii în mai multe oraşe din ţară faţă de cele două proiecte de OUG, acestea fiind cele mai mari manifestaţii din România de după 1990. A fost al doilea week-end consecutiv când mii de oameni au protestat faţă de cele două proiecte, în urma unui apel pe Facebook.

La finalul dezbaterii, ministrul Justiţiei a spus că încă nu ştie pentru ce formulă de adoptare a celor două acte normative va opta, proiect de lege sau angajarea răspunderii Guvernului, susţinând că incusiv ultima variantă, angajarea răspunderii, este tot o formă de dezbatere, scrie news.ro. Cel mai probabil, modificările la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală se vor face prin ordonanţă de urgenţă şi va fi adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri. Măsura graţierii ar urma să fie propusă într-un proiect de lege trimis spre dezbatere Parlamentului. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-31Parerea ta...

L.RETROCEDARE BANI
31 Ian 2017

RESPONSABILITATEA PENTRU JAFUL DIN BANII PUBLICI TREBUIE SA FIE FARA PERIMARE, ORI CEL PUTIN PE 50 DE ANI! ASA CUM S-AU FACUT RETROCEDARI IMOBILIARE, VREM O LEGE A RETROCEDARII BANILOR ( BANCOREX, PRIVATIZARI CU DEDICATIE, RETROCEDARI IMOBILIARE CU DEDICATIE, MICROSOFT, ETC) !
MIHAI
31 Ian 2017

" anunţă organizatorii pe Facebook." Va rog sa fiti profesionisti. Oragnizatorii adica....? Cine raspunde in cazul escaladarii protestului? Dati numele organizatorilor!
NESIMțIRE
31 Ian 2017

Cum cine Mihai....Se vede pe cine apară...Dna și servicii Oare ei au auzit ce le-a spus Dan Puric ??? Sunt simple păpuși manevrate prin sfori
NESIMțIRE
31 Ian 2017

Cum cine Mihai....Se vede pe cine apară...Dna și servicii Oare ei au auzit ce le-a spus Dan Puric ??? Sunt simple păpuși manevrate prin sfori
PTR MIHAI
02 Feb 2017

Pentru escaladarea protestelor sa raspunda Mafia psd care le -a GENERAT APARAND BORFASI CA dragnea , ponta , sovs , oprea , corlatean , androneasca , voicu , paun , adica CIUMA ROSIE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray