2020-06-07 00:36

Se caută PROCUROR GENERAL. Cum arată candidatul ideal

 |  16:46
Se caută PROCUROR GENERAL. Cum arată candidatul ideal

S-a lansat procedura pentru ocuparea funcţiei de procuror general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ. Ministrul Justiție a anunțat, miercuri, criterii de selecție.

Cu această ocazie, ministrul Justiţiei, Raluca Prună a declarat: "Doresc să încurajez procurorii să participe într-un număr cât mai mare la această procedură de selecţie în vederea propunerii pentru numirea în cea mai înaltă funcţie in Ministerul Public, şi îi asigur pe toţi cei care, prin rezultatele lor au dovedit integritate şi imparţialitate, precum şi un înalt nivel de profesionalism, că vor avea şanse egale", scrie Mediafax.

Pe site-ul Ministerului Justiţiei sunt expuse criteriile pentru ocuparea funcţiei dar şi calendarul.

Potrivit paginii ministerului, candidatul trebuie să respecte criterii de integritate precum "obiectivitate şi imparţialitate în exercitarea funcţiei, având ca unic temei legea, fără a da curs presiunilor şi influenţelor de orice natură". De asemenea, sunt vizate "respectarea standardelor de conduită conforme cu demnitatea şi onoarea profesiei, standarde etice ridicate şi capacitate de decizie obiectivă", "absenţa oricărui conflict care ar putea dăuna interesului public de înfăptuire a justiţiei sau de apărare a intereselor generale ale societăţii".

De asemenea, candidatul trebuie să aibă "vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror", "calificativul "foarte bine" la ultima evaluare", şi să nu fi fost "sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani".

Persoana care va aplica pentru acest post trebuie să aibă capacitatea să organizeze "activitatea Ministerului Justiţiei, pentru o bună administrare a justiţiei", "o viziune managerială", "experienţă profesională relevantă", "capacitatea decizională şi asumarea răspunderii", "capacitatea de a gestiona situaţiile de criză", "motivare" şi "capacitatea de relaţionare şi comunicare".

Conform calendarului, candidaturile se pot trimite până pe data de 16 martie, în perioada 18-22 martie vor avea loc discuţii cu ministrul Justiţiei, iar pe 23 martie va fi transmisă propunerea la CSM pentru aviz.

Propunerea Ministrului Justiţiei către Preşedintele României va fi transmisă până la data de 22 aprilie 2016.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-17Parerea ta...

GICA
18 Feb 2016

PROCURORUL GENERAL IDEAL : 1. SA FIE PNL-IST ( A) , 2. SA SE SUBORDONEZE DOAMNEI KOVESHI. 3 SA NU FIE PROFESINONIST ( ADICA SA RESPECTE DISPOZITIILE PARTIDULUI CARE L-A IMPUS) 4. SA NU ATACE PARTIDUL DE LA PUTERE SAU PE DOMNUL PRESEDINTE 5. SA SE SUBORDONEZE DOAMNEI MONICA MACOVEI. ( ADICA DOMNULUI T.BASESCU) . 6. SA RESPECTE DISPOZITIILE DOAMNEI MERKEL 7. SA RESPECTE DISPOZITIILE UE . ETC.... ETC
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine