2020-02-18 02:56

Se discută desființarea mai multor localități și a Consiliilor Județene

 |  20:10
Se discută desființarea mai multor localități și a Consiliilor Județene

Primarii de marile municipii propun măsuri administrative radicale eliminarea birocrației excesive și pentru deblocarea proiectelor de investiții. Cer să fie desființate consiliile județene iar comunele sărace să devină parte din orașele dezvoltate.

România bate pasul pe loc la capitolul regionalizare și dezvoltare locală, în timp ce alte țări europene au trecut deja prin acest proces de câteva ori în ultimii 30 de ani.

Regionalizarea este cerută acum din nou de Asociația Municipiilor din România. Există chiar și propuneri radicale -Sacrificarea consiliilor județene, dar și a primăriilor sărace.

Poziția nu este singulară în AMR. La vârful PSD, propunerile sunt primite cu rezerve.

Și în PNL taberele sunt împărțite.  O eventuală desființare a consiliilor județene, prin regionalizare sau nu, presupune însă modificarea Constituției.

Un proces care s-a dovedit anevoios în trecut, fiind nevoie de un acord Putere-Opoziție pentru a trece aceste modificări prin Parlament.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-28Parerea ta...

UN OM
27 Dec 2019

Un guvern de ..tranzitie, trebuie sa primeasca o Foaie de Parcur aprobata de majoriatea parlamentara. ATAT!
MEGAOK!!!
28 Dec 2019

Ro. ar face un SALT DE 1OO ani!!!
UN CETATEAN
28 Dec 2019

Dupa 1990 multe tari foste socialiste au facut o noua impartire administrativa. Au facut judete, comune mai viabile demografic si economic. La noi nimic si exista suprapuneri de functii si de tocat bani. Exista cele 8 regiuni economice in Ro si acestea ar trebui sa ia locul judetelor. Apoi multe actiuni din ministere date in teritoriu si asa se reduce personalul bugetar care trebuie doar actiuni de initiative legislative si de control in teritoriu. Asa stau doar in birouri si nu stiu realitatile din orase si comune. Constitutia se poate schimba daca exista vointa poltica dar la noi nu exista decat vointa pentru voturi.
HAHALERE
28 Dec 2019

Populutia sa micsorat cu o treime . La primarii sunt numai cumetri . Jumatate din sat lucreaza la primarie . Trecerea la votul dat de 300 parlamentari . . Se termina cu cumetriile de gasca , fara numar
CETATEANU
28 Dec 2019

Pentru eficientizarea activitatii administratiei de stat trebuie adoptate acte normative care sa aiba ca efect pozitionarea normala a PIRAMIDEI TRIUNGHIULARE, care reprezinta la nivelul administratiei de stat, dar si a fiecarui minister, unitate centrala, agentie, etc. din sistemul social romanesc, structura de personal si in acelasi timp pe cea a folosirii fondurilor bugetare. Unele structuri parazitare trebuie desfiintate precum Consiliile judetene.Trebuie reduse nr localitatilor faute orase sau municipii ori comune de dragul PRIMARILOR. Mentinerea in pozitia actuala - rasturnata a acestei PIRAMIDE (adica cu virful in jos si baza in sus) exprima gradul de risipire a fondurilor bugetare datorita permisivitatii discretionare pentru infiintarea de structuri fara atributii obiective si necesare administratiei de stat, ce conduc implicit la cresterea coruptiei precum si la acutizarea disolutiei institutiilor statului (functionarea societatii fara principii, moralitate si respect fata de valorile umane si sociale) si la diminuarea in mod drastic a sanselor descentralizari sau modernizari reale;
ALEX
28 Dec 2019

Sud-est numai Dobrogea,Constanța și Tulcea, de ce trebuie sa ne amestecăm cu moldovenii
PENTRU ALEX
28 Dec 2019

Au fost asociate judete mai dezvoltate cu cel mai putin dezvoltate. Si moldovenii sunt romani, altfel este discriminare de etnie ori suntem in secolul XXI!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine