2020-08-12 14:54

Se va reduce parcul auto al STB și se închid șantierele bucureștene

 |  17:13
Se va reduce parcul auto al STB și se închid șantierele bucureștene

Gabriela Firea a anunţat noi măsuri în Capitală, pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Edilul a adăugat că Primăria Municipiului Bucureşti a sistat lucrările la construcțiile din Capitală pentru o perioadă de două săptămâni, astfel încât să fie stopată răspândirea COVID-19.

„Sunt noi măsuri luate de Capitală. Trebuie să redimensionăm parcul auto al STB. Trebuie să îi protejăm pe călători, dar trebuie să îi protejăm și pe conducătorii auto. Începând de mâine dimineață se va reduce parcul auto al STB. Realizăm dezinfecții pentru sănătatea românilor.

Gabriela Firea menţionează că va fi deschis un nou pavilion la Spitalul Victor Babeș pentru a primi noi pacienți.

„Situația din spitale, 19 spitale sunt sub coordonarea Primăriei Capitalei. Victor Babeș e în linie draptă și primește pacienți noi. Trecem la deschiderea unui nou pavilion pentru a îi primi pe pacienți", a precizat Firea.

„Am luat măsuri. Începând de mâine dimineață, se va reduce parcul auto al STB”

După decretarea stării de urgență în România (14 martie), a venit în prim-plan un nou set de măsuri. În privința STB, Gabriela Firea spune că s-au luat măsuri pentru a-i proteja pe călători și șoferi, iar începând de joi dimineață se va reduce parcul auto.

„Am luat și noi un set de măsuri, unele derivă din decretul dat pentru situația de urgență. Astăzi, în jurul prânzului vom anunța decizia și oficial. Am luat măsuri ca să îi protejăm pe călători, dar și pe șoferi. Începând de mâine dimineață, se va reduce parcul auto al STB. Realizăm dezinfecții în fiecare zi”, a declara Gabriela Firea.

Stare de urgență

Starea de urgență este reglementată de articolul 93 al Constituției României, dar și de Ordonanța de urgență numărul 1 din anul 1999. Ordonanța spune că starea de urgență se poate impune pe o perioadă de cel mult 30 de zile și prevede măsuri excepționale economice sau de ordine publică.

„(1) Președintele României instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgență în întreaga țară ori în unele unități administrativ-teritoriale și solicită Parlamentului încuviințarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acestei. (2) Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în cel mult 48 de ore de la instituirea stării de asediu sau a stării de urgență și funcționează pe toată durata acestora.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz