2020-07-02 10:31

Se închid magazinele de „vise” din oraşe, rămân însă cele online. Internetul este plin de etnobotanice

 |  16:59
Se închid magazinele de „vise” din oraşe, rămân însă cele online. Internetul este plin de etnobotanice

PreşedinteleAutorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Suceava, Petru Carcalete, adeclarat, miercuri, că interzicerea magazinelor care vând plante etnobotanicenu va duce la o scădere semnificativă a consumului, acestea fiind mai multtranzacţionate pe internet, transmite corespondentul Mediafax.

Carcaletea declarat că una dintre măsurile pentru combaterea fenomenului de consum alplantelor etnobotanice este interzicerea funcţionării magazinelor carecomercializează astfel de plante. El a apreciat însă că o asemenea măsură nu vaduce la o scădere semnificativă a consumului pentru că majoritateatranzacţiilor se fac pe internet. "Dacă legislaţia se va modifica astfelîncât toate aceste plante să fie interzise comercializării, problema poate fidiscutată în alţi termeni", a declarat preşedintele ATOP Suceava.

PetruCarcalete a mai spus că pentru a se afla "faţa nevăzută şinecunoscută" din localităţile judeţului ar trebui ca şi activitatea ATOPsă fie mai eficientă prin colaborarea cu reprezentanţi locali ai societăţiicivile. "Ar trebui găsit un mod de comunicare între ATOP şi reprezentanţiai societăţii civile din localităţi. Acum noi avem informaţiile din localităţide la autorităţi alese sau de la poliţişti", a spus preşedintele ATOPSuceava. El a arătat că pentru ca ATOPsă fie mai eficient este necesar să fie întărită comunicarea cu persoaneleobişnuite, cu societatea civilă. "Astfel, vom putea afla mult mai multelucruri care se întâmplă în diverse comune şi vom putea stabili şi ce măsurivor trebui adoptate", a mai spus Carcalete.

Maimulte primării din ţară au decis în ultima perioadă interzicerea funcţionăriimagazinelor care comercializează plante etnobotanice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz