2019-07-24 10:26

Sebastian Ghiță PIERDE din nou în instanță. DECIZIA magistraților

 |  20:29
Sebastian Ghiță PIERDE din nou în instanță. DECIZIA magistraților

Curtea de Apel Ploieşti a respins definitiv solicitarea fostului deputat PSD Sebastian Ghiţă de revocare a măsurii arestării preventive într-unul dintre dosarele instrumentate de DNA Ploieşti, în care procurorii obţinuseră emiterea unui mandat de arestare pe numele omului de afaceri.

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au menţinut, luni, soluţia dată de Tribunalul Prahova în 28 august, într-un dosar în care fostul deputat Sebastian Ghiţă ceruse, prin avocat, revocarea măsurii arestării preventive.

Decizia luată de Curtea de Apel Ploieşti, prin care menţine mandatul de arestare pe numele lui Ghiţă, este definitivă.

Dosarul în care Ghiţă ceruse revocarea măsurii arestării preventive a fost înregistrat la Tribunalul Prahova ca instanţă de fond în 14 august, cu o săptămână înainte ca judecătorii Curţii de Apel din Belgrad să respingă definitiv cererea autorităţilor române de extrădare a omului de afaceri, pe numele căruia există, în România, cinci dosare de corupţie aflate în diverse stadii, de la instrumentare până la judecare.

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă declara, în 22 august, după ce Curtea de Apel din Belgrad a respins definitiv cererea autorităţilor române privind extrădarea sa, că nu are planuri de a reveni în România şi nici de a activa în politică.

În 27 iulie, Curtea Supremă a Serbiei a respins solicitarea Ministerului român al Justiţiei privind extrădarea lui Sebastian Ghiţă, însă preciza că decizia finală va fi a Curţii de Apel. Curtea Supremă preciza, într-o declaraţie, că Ministerul de Interne sârb i-a acordat lui Ghiţă azil, considerând că acesta este persecutat din raţiuni politice. Din aceste considerente, instanţa nu a putut decât să respingă cererea de extrădare. În august, Curtea de Apel de la Belgrad a respins definitiv cererea de extrădare a fostului deputat PSD, menţinând decizia din luna iulie pronunţată de Curtea Supremă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-03Parerea ta...

ANONIM
03 Sep 2018

SE PISA PE JUSTITIE . AFACERILE , FIRMELE , BANCILE , II MERG IN CONTINUARE . CE BANI A LUAT DE LA EL .?? II ARE LA MINA . HA , HA
CIUMA ROSIE
03 Sep 2018

plus faptul ca grupul lui GHITA conduce prin tot felul de interpusi serviciile secrete si justitia din Romania
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray