2020-03-30 17:21

Secret, secret, dar trebuie să ştim şi noi. MApN manifestă secretomanie în privinţa incidentului din 18 iulie

 |  18:26
Secret, secret, dar trebuie să ştim şi noi. MApN manifestă secretomanie în privinţa incidentului din 18 iulie

Mai multe publicaţii israeliene au afirmat că, înconformitate cu declaraţiile unor “oficiali români”, elicopterul care s-aprăbuşit lângă Zărneşti este acelaşi aparat care, pe data de 18 iulie, aaterizat forţat în zona localităţii Priboiu, judeţul Dâmboviţa.

Potrivitunui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale de la acea dată, “în timpul zborului către aerodromul Boboc,echipajul elicopterului a sesizat o defecţiune la bord şi, conformprocedurilor, a aterizat de urgenţă. După remedierea defecţiunii, elicopterulisraelian a decolat către Aerodromul Boboc, unde a aterizat în siguranţă la ora20.30”. Ziarele din Israelsusţin că aeronava a fost apoi reparată şi verificată de către membrii echipelor tehnice ale IAFcare participă la exerciţiul “Blue SKY 2010”.

ŞefulStatului Major al IAF, Nirmod Shefer, a cerut să fie evitate speculaţiile petema cauzelor accidentului. El a precizat că, totuşi, nu există indicaţii că arfi fost vorba de probleme tehnice, aparatul fiind într-o condiţie excelentăînainte de zbor. Această afirmaţie poate fi coroborată cu informaţiilefurnizate de ziarele din Israel, conform cărora aeronava prăbuşită ar fiaceeaşi cu cea care a avut probleme tehnice pe data de 18 iulie, deoarece, dupăorice incident de natură tehnică, aparatele de zbor sunt verificate foarteamănunţit.

Purtătorul de cuvânt al MApN, maiorul ConstantinSpânu, a refuzat să dea, ieri, detalii suplimentare referitoare la accident sausă confirme că acelaşi elicopter a fost implicat în ambele evenimente,sugerându-ne să ne adresăm IAF (Israeli Air Force – Forţele Aeriene Israeliene)pentru informaţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-09-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine