2020-08-07 21:25

Sectă hindusă, acceptată în Divizia Casei Regale Britanice: Un turban la Buckingham

 |  18:02
Sectă hindusă, acceptată în Divizia Casei Regale Britanice: Un turban la Buckingham

Un soldat sikh face istorie devenind primul gardian de la Palatul Buckingham care poartă turbanul său tradițional. Acesta şi-a atras critici din parte colegilor care susţin că tradiţia regimentului nu trebuie schimbată după convingerile religioase ale fiecăruia, scrie Dalymail”.

Gardienii sikh au asigurat paza Monarhului britanic, însă au purtat întotdeauna căciula tradiţională. Apariţia turbanului la Palatul Buckingham a oferit o speranţă privind schimbarea în Marea Britanie, Jatinderpal Singh Bhullar fiind primul soldat care, în 180  de ani, a schimbat căciula tradițională din blană de urs cu turbanul sikh.

Bhullar, pe a cărui faţă se putea citi fără îndoială mândria, poartă insigna regimentului său pe  turban. În vârstă de 25 de ani, fostul constructor din West Bromwich poate fi de asemenea distins de colegii săi şi prin faptul că poartă barbă. Încă de mic, Bhullar, de când a auzit că bunicul său a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, visa să se alăture armatei.

Deşi unii soldați au subliniat că regimentul și tradițiile sale ar trebui să vină înainte convingerilor religioase, Bhullar  a răspuns:  „Realizarea funcțiilor publice în același timp cu practica sikh și purtarea turbanului reprezintă o mare onoare pentru mine. Sunt foarte mândru că sunt un membru al Diviziei Casei Regale, iar faptul că sunt primul gardian sikh care schimbă garda purtând turban este cel mai bun lucru din viața mea, mai ales în calitate de membru al Gărzilor Scoţiene. (...) Regimentul este plin de istorie, cum este religia mea”.

Capelanul sikh al Forţelor Armate a salutat această schimbare.  „Aplaud armata britanică pentru aprecierea și respectul față de diversitate”, a declarat acesta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-11-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz