2020-07-11 17:53

Secție de Poliție din Giurgiu, închisă, după ce un polițist a fost confirmat cu coronavirus

 |  16:09
Secție de Poliție din Giurgiu, închisă, după ce un polițist a fost confirmat cu coronavirus

Sindicatul Europol anunță, într-un comunicat de presă, că o secţie întreagă de poliţie din judeţul Giurgiu a fost închisă după ce un poliţist a fost confirmat cu noul coronavirus.

“Din nefericire, suntem nevoiți să asistăm la înregistrarea unui nou caz de infectare cu noul coronavirus la I.P.J. Giurgiu, unde un coleg din cadrul Secției de Poliție Nr. 2 Comana a fost depistat ca fiind pozitiv.

În acest context, s-a dispus dezinfectarea sediilor secției rurale, a posturilor de poliție aflate în coordonarea acesteia, precum și a autospecialelor de poliție folosite în activitate de către colegii noștri.

Totodată, întregul colectiv al secției a fost plasat în izolare la domiciliu pentru o perioadă de minim 7 zile, conform aspectelor comunicate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, colegii noștri riscând astfel să-și infecteze inclusiv familiile, deși într-un comunicat anterior am solicitat conducerii M.A.I. să dispună măsuri pentru ca polițiștilor trimiși în izolare să li se asigure spații în hoteluri/pensiuni sau alte unități de cazare pentru toată această perioadă”, se arată în comunicatul Europol.

Potrivit sindicatului Europol, în cadrul instituţiei se poate instaura colapsul, din cauza îmbolnăvirii polițiștilor, cel mai pertinent exemplu fiind cel înregistrat la  I.P.J. Giurgiu, unde un efectiv de aproximativ 30 de polițiști a fost plasat în izolare, continuitatea serviciului polițienesc fiind asigurată de către poliţişti din cadrul altor structuri ale inspectoratului.

“Având în vedere că mai mulți polițiști din țară au fost infectați cu virusul Covid-19 ca urmare a interacțiunii avute cu lucrători din cadrul altor arme aflate în subordinea sau coordonarea M.A.I. ocazionate de executarea activităților de patrulare și constatând riscurile la care sunt expuși colegii noștri, am sesizat conducerea I.G.P.R. solicitând adoptarea de măsuri care vizau aplicarea normelor de distanțare socială și respectiv limitarea contactului dintre polițiști”, se mai arată în comunicatul Europol.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz