2020-07-10 02:39

Sector 6. Se închid locurile de joacă, se spală în blocuri cu cloramină și se dezinfectează locurile publice

 |  17:01
Sector 6. Se închid locurile de joacă, se spală în blocuri cu cloramină și se dezinfectează locurile publice

Edilul sectorului 6 al Capitalei, Gabriel Mutu, a postat un mesaj pe pagina sa de socializare în care îndeamnă locuitorii sectorului să stea în case și a anunțat că a închis locurile de joacă. În toate blocurile de va spală cu cloramină, iar străzile sunt stropite.

Am preluat deja, de ceva timp, îndemnul internațional: ”Tu rămâi acasă, noi muncim pentru tine” și continuăm să îl aplicăm, la nivel local, prin suplimentarea măsurilor specifice limitării răspândirii noului coronavirus și pentru modernizarea Sectorului 6 din Municipiul București. 

Toate măsurile pe care le-am propus și care au fost aprobate ieri, în Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sector 6 vizează sănătatea comunității noastre în plină pandemie, gândindu-ne, totodată, și la perioada economică dificilă care se preconizează, a anuntat edilul Gabriel Mutu pe pagina sa de facebook. 

Ce măsuri a anunțat: 

-Având ca prioritate confortul locuitorilor Sectorului 6, în special din punct de vedere al diminuării poluării și al stopării transmiterii virușilor, am decis să:

-Închidem toate locurile de joacă și parcurile

Sănătatea și siguranța familiilor este prioritară, motiv pentru care am decis să închidem în perioada stării de urgență toate locurile de joacă, locurile de odihnă și parcurile de orice dimensiune din Sectorul 6, măsură valabilă din 22 martie 2020, ora 22:00. 

-Dezinfectam scările de bloc

Am hotărât să acționăm în fiecare scară de bloc prin efectuarea dezinfecției prin nebulizare, cu substanțe antiseptice certificate. Tratamentele vor fi aplicate cu prioritate în scările în care sunt gospodării cu persoane autoizolate declarate oficial și vor continua cu celelalte scări ale acestor blocuri, apoi în toate scările din Sectorul 6. 

Totodată, vom distribui gratuit pastile de cloramină pentru toate scările de bloc din sector, prin intermediul operatorului de salubrizare, în scopul dezinfectării spațiilor comune, cu sprijinul administratorilor imobilelor. 

-Ajutăm persoanele vârstnice vulnerabile

Persoanele în vârstă de peste 65 de ani, din categorii vulnerabile, fără susținători sau alt sprijin în asigurarea cumpărăturilor produselor de bază și a medicamentelor vor fi identificate, contactate și sprijinite în continuare, pentru a nu se expune riscului contactării virusului COVID-19, prin părăsirea domiciliului.

-Continuăm să muncim

Pentru că România nu se poate bloca, iar Sectorul 6 trebuie să continue procesul de modernizare, început în urmă cu patru ani, lucrările administrației locale vor continua, respectând toate normele și regulile de siguranță, care se impun.

Cel mai amplu proiect de investiții, reabilitarea termică a imobilelor de locuit, continuă prin lucrări efectuate doar la exteriorul imobilelor. 

Firmele care au în derulare contracte cu administrația publică locală au obligația de a asigura echipamentul de protecție, de a verifica temperatura angajaților, atunci când vin la muncă și de a se asigura că toți muncitorii semnează o declarație pe propria răspundere că nu au luat contact cu persoane care prezintă simptome ale noului coronavirus sau care au călătorit în străinătate. 

Voi trimite zilnic echipe ale Corpului de Control al Primarului pentru a verifica șantierele din sector și respectarea acestor măsuri. 

Suplimentăm fondul de rezervă pentru situațiile de urgență

Fondul de rezervă pentru situații de urgență din bugetul Sectorului 6 se suplimentează cu 5 milioane de lei, sumă ce poate fi folosită exclusiv în baza deciziilor Comitetului Local pentru Situații de Urgență Sector 6. 

"Nicio măsură nu este prea mare, în aceste zile, pentru a trece cu bine peste pandemie, iar eu rămân alături de membrii comunității Sectorului 6", a declarat Gabriel Mutu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz