2019-12-06 04:48

Şefa Serviciului de Expertiză Medicală din Brăila, Ana Boală, arestată pentru luare de mită

 |  08:04
Şefa Serviciului de Expertiză Medicală din Brăila, Ana Boală, arestată pentru luare de mită

Şefa Serviciului de Expertiză Medicală din Brăila, Ana Boală, şi o angajată a instituţiei, au fost arestate preventiv, miercuri seară, potrivit unei deciziii a Tribunalului Galaţi. Instanţa a mai hotărât plasarea în arest la domiciliu a unei alte angajate, cercetată în acelaşi caz. Acestea fusese reţinute de procurori pentru luare de mită.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au emis, miercuri seară, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru şefa Serviciului de Expertiză Medicală din Brăila, Ana Boală, şi pentru una dintre subordonatele acesteia, Rodica Ţone. De asemenea, o altă angajată a instituţiei, specializată în medicina muncii, Cristinel Andreicuţ, a fost plasată în arest la domiciliu.

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu 16, respectiv 17 iunie, a inculpatelor Ana Boală, medic specializat în medicina muncii, şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, pentru luare de mită în formă continuată (73 de acte materiale), Rodica Ţone, medic specializat în medicina muncii în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, pentru luare de mită în formă continuată (72 de acte materiale) şi Cristinel Andreicuţ, medic specializat în medicina muncii în cadrul aceluiaşi Serviciu, pentru luare de mită în formă continuată (8 acte materiale).

Potrivit anchetatorilor, în perioada aprilie - iunie 2015, şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, Ana Boală, medic specialist de medicina muncii, având ajutorul altor cadre medicale din subordine, dar şi al altor persoane, a acordat grade de handicap în schimbul unor sume de bani (între 50 şi 500 de lei de pacient), persoanelor care nu se încadrează în diagnosticele necesare, astfel încât acestea să poată să obţină pensii de handicap.

Mai exact, în perioada 27 aprilie - 16 iunie 2015, Ana Boală a primit, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de la 73 de pacienţi pe care i-a consultat în vederea evaluării capacităţii de muncă, diferite sume de bani (direct sau introduse printre înscrisurile aflate în dosarele medicale), produse alimentare şi nealimentare. Banii şi produsele au fost primite în scopul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinică şi pentru analizarea documentelor medicale ale pacienţilor, pentru a stabili gradul de invaliditate al acestora, astfel încât aceştia să beneficieze de pensie de invaliditate ori pentru revizuire medicală sau pentru prelungirea concediului medical peste 180 de zile.

Procurorii mai susţin că, în aceeaşi perioadă şi în acelaşi scop, Rodica Ţone a primit de la 72 de pacienţi pe care i-a consultat în vederea evaluării capacităţii de muncă diferite sume de bani (direct sau introduse printre înscrisurile aflate în dosarele medicale), produse alimentare şi nealimentare.

Marţi, inculpata Cristinel Andreicuţ a primit suma totală de 1.250 de lei, de la opt pacienţi examinaţi în ziua menţionată (între 50 şi 200 de lei de pacient), în scopul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinică şi pentru analizarea documentelor medicale, în vederea obţinerii pensiei de handicap.

Tot marţi, Ana Boală a primit 500 de lei de la un pacient, în scopul anterior menţionat, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

DNA a precizat că, în cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-18Parerea ta...

Doresc sa comentezCITESTE SI...

Trandafirul ofilit al Brăilei După o serie de contre și declarații contradictorii cu Victor Ponta, fostul premier din epoca Dragnea, Mihai Tudose, a demisionat, pe Facebook, din Pro România, postând chiar și o copie după demisie
02 Dec 2019

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray