2019-10-21 13:45

Şeful Brigăzii Speciale a JANDARMERIEI: Am încercat să fim cât mai puţin violenţi şi să ţinem la distanţă oamenii

 |  15:14
Şeful Brigăzii Speciale a JANDARMERIEI: Am încercat să fim cât mai puţin violenţi şi să ţinem la distanţă oamenii

Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Cătălin Paraschiv susţine că jandarmii pe care i-a coordonat au încercat să fie "cât mai puţin violenţi” şi să adopte o tehnică militară care să le permită să ţină la distanţă oamenii de clădirea Guvernului fără să folosească echipamentele din dotare, pe care însă legea le permite să le folosească în astfel de situaţii cum a fost cea de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei.

"Eu am avut un rol numai după o anumită oră. (...) Am încercat să fim cât mai puţin violenţi şi să adoptăm tehnica militară care să ne permită să ţinem la distanţă oamenii fără a folosi anumite elemente pe care legea ne dădea voie să le folosim. Asta vă pot garanta”, a declarat Cătălin Paraschiv în Comisia pentru apărarea drepturilor omului din Parlament, unde a fost audiat, alături de ministrul de Interne Carmen Dan, în legătură cu violenţele de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei.

Întrebat de un membru al Comisie ce măsuri a luat la miting pentru ca drepturile oamenilor care protestau paşnic să nu fie încălcate, comandantul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei a explicat că pe imaginile depuse la dosarul cauzei de către structura pe care o conduce se vede clar că oamenii paşnici au fost protejaţi şi că forţele de ordine nu au fost violente cu ei.

"Printre materialele filmate depuse la dosarul cauzei de către Brigada Specială sunt şi aproape trei ore de înregistrări, iar acolo se văd clar oameni paşnici care au fost protejaţi, fără să se întreprindă violenţe asupra lor. Mă refer strict la bucata pe care am coordonat-o eu. Am astfel de filmări depuse la dosarul cauzei”, a spus Paraschiv.

Întrebat despre situaţia turiştilor israelieni, care au fost scoşi de jandarmi dintr-un taxi din zona Pieţei şi bătuţi, Paraschiv a spus că nu cunoaşte acest caz, pentru că nu s-a aflat acolo.

"Nu ştiu, nu pot să vorbesc, pentru că mă aflam la un kilometru de taxiul turiştilor israelieni. Probabil că nu am fost destul de clar: nu toţi jandarmii din Piaţa Victoriei mi-au fost subordonaţi mie. Îmi asum doar faptele jandarmilor mei, din Brigada Specială”, a spus şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-18Parerea ta...

SLUGA MAFIEI PSD.
18 Sep 2018

Impostorul asta trebui sa ajunga langa visinescu si ficior pentru genocid. Este slugoi al mafiei psd-alde-udmr-minoritati.
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Gică contra Când un articol de calitate, nu o mondenitate, nu un „lifestyle”, îți aduce trafic în câteva ore cât tot site-ul ziarului în două-trei zile, ar trebui să exulți. Totuși, „Omul cu porcul la moschee” mi-a produs sentimente amestecate. Traficul este binevenit, dar, în acest caz, îmi stârnește și îngrijorarea. Nu este vorba de interesul în jurul subiectului, pe care îl consider absolut firesc: un român atipic, sătul de abuzurile politicienilor, nu se rezumă să „dea din gură”, ci acționează, asumându-și riscurile. În schimb, nu sunt în regulă (toate) motivele care stau în spatele spiritului combativ al lui Cătălin Berenghi și, mai ales, aplauzele pe care le primește la scenă deschisă pentru expunerea respectivelor motive
26 Aug 2015 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray