2019-11-20 19:57

Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei: Îmi asum toate faptele jandarmilor mei, dar ale BSIJ-ului, atâta tot

 |  13:42
Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei: Îmi asum toate faptele jandarmilor mei, dar ale BSIJ-ului, atâta tot

Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv, a declarat, joi, după ce a fost audiat la Parchetul Militar, că îşi asumă toate faptele jandarmilor pe care îi conduce, "dar ale BSIJ-ului, atâta tot". "Brigada Specială a acţionat a acţionat conform legii, în litera şi spiritul legii", a susţinut el.

La ieşirea de la audierile de la Parchetul Militar, Paraschiv a fost întrebat despre acuzaţiile de purtare abuzivă la intervenţia jandarmilor la mitingul din 10 august.

"Eu am avut purtare abuzivă?", a spus el, continuând: "Da, rămâne să vedem care este părerea procurorilor... Încă o dată, fiind ancheta în desfăşurare, vă mulţumesc mult.... Îmi asum toate faptele jandarmilor mei, deci nu se pune problema, dar ale BSIJ-ului, atâta tot. Brigada Specială a acţionat a acţionat conform legii, în litera şi spirirul legii".

Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv, care a cooordonat intervenţia brigăzii în 10 august, a fost audiat, joi, la Parchetul Militar, declarând la sosire că nu se aşteaptă să fie pus sub acuzare.

"Nu mă aştept să fiu pus sub acuzare. Am acţionat în limitele legii", a afirmat el, refuzând să mai facă alte comentarii.

Paraschiv a fost audiat şi în 23 august la Parchetul General, ca martor, în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei, el refuzând atunci să facă declaraţii la ieşirea de la audieri, pe motiv că este o anchetă în curs.

Întrebat de jurnalişti, la ieşirea de la audiueri, dacă îşi asumă că ar putea răspunde penal, el a afirmat că şi-a asumat acest lucru atunci când şi-a condus oamenii în Piaţa Victoriei. De asemenea, întrebat dacă s-a justificat agresivitatea jandarmilor, el a spus: "Dacă m-aţi văzut pe mine agresiv..."

Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei a refuzat să răspundă altor întrebări ale jurnaliştilor.

"Nu pot da nicio declaraţie pe parcursul anchetei, sunt militar. Va da detalii Parchetul sau avocatul meu dacă va fi cazul", a spus atunci Paraschiv.

Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, spunea, într-un interviu pentru Kamikaze, că nu el a fost comandantul acţiunii din 10 august din Piaţa Victoriei, că până în jurul orei 23.00 brigada specială nu a intervenit deloc şi că ordinul de evacuare a pieţei s-a primit în momentul în care ”au început violenţele asupra forţelor de ordine de jur împrejur”, din toate părţile. El mai susţinea că scutierii care au fost suprinşi în imagini bătând oameni paşnici, unii dintre ei cu mâinile ridicate deasupra capului nu fac parte din brigada pe care o conduce.”S-a primit la un moment dat un apel pe 112 cum că se încearcă vandalizarea Springtime pe bd. Titulescu. Jandarmeria Română avea toate forţele masate în jurul Guvernului şi nu aveam niciun gând de ripostă. S-a apelat la colegii de la Poliţie, care au trimis echipaje să vadă ce se întâmplă şi să ia primele măsuri. Aceste echipaje de la Poliţie au fost atacate. S-a cerut sprijin Jandarmeriei, prin comandantul acţiunii, care a trimis două detaşamente de jandarmi să sprijine poliţia”, susţinea Paraschiv.

El spunea că cele două detaşamente s-au deplasat acolo, au luat primele măsuri, i-au ajutat pe colegii de la poliţie şi împreună au reuşit să iasă din zona respectivă. <

”Pe momentul întoarcerii, s-au primit două informaţii: una transmisă de structurile de cercetare din piaţă care au transmis clar că jandarmii sunt atacaţi, că sunt la pământ, sunt călcaţi în picioare, doi oameni sunt omorâţi. Informaţia aşa a fost, probabil că ei se refereau..., după aceea am văzut şi eu imaginile la televizor cu acea fată şi cu acel băiat (...) Simultan, din dispecerat ni s-a transmis că pe televiziuni sunt imagini cu doi jandarmi întinşi la pământ care sunt călcaţi pe cap. În clipa aceea, comandantul acţiunii a luat decizia ca efectivele brigăzii speciale să acţioneze pe direcţia Springtime”, afirma şeful Brigăzii speciale.

Întrebat dacă până atunci Brigada specială a intervenit în vreun fel, Paraschiv a negat.

Miercuri, la Parchetul General a fost audiată în dosarul violenţelor din 10 august prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, cea care a semnat ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor. Ea a susţinut la ieşirea de la audieri că a respectat legea "cu stricteţe”, iar ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei pe care l-a semnat respectă legislaţia în vigoare. Speranţa Cliseru a mai spus că are calitatea de martor în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului General şi nu a vrut să răspundă la întrebările jurnaliştilor, repetând că a respectat legea. De asemenea, Cliseru a spus că nu a fost în Piaţa Victoriei în 10 august, contrazicându-i astfel pe ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, precum şi pe coordonatorul intervenţiei jandarmilor Laurenţiu Cazan, care au afirmat că prefectul a fost prezent la faţa locului încă de la ora 16.00.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-13Parerea ta...

ANONIM
13 Sep 2018

Bravo jandarmilor ,sunteti de felicitat !Va judeca pentru faptul ca v ati facut datori Se vede de la o posta ca aici actioneaza un grup de persoane membri ai statului ticalosit vsi paralel Le va veni vremea si vor fi intrebati ei ,vor da ei socoteala in fata poporului acesta
ANONIM
13 Sep 2018

UN HANDICAPAT SCRIZOFENIC DIN NASTERE . UITATE LA MUTRA LUI DE HINMLER DE A LUI FIULERUL DE TELEORMAN
CIUMA ROSIE PORCINA
13 Sep 2018

sa-ti asumi si faptul ca va conduce GHITA de la BELGRAD prin tot felul de interpusi si slugi JANDARMERIA....adica GHITA SEBASTIAN nepotul generalului GHITA GRIGORE care a facut in 23 decembrie 1989 macelul de la aeroportulOTOPENI unde au fost macelariti militari in termen intr-o diversiune pusa la cale de ILIESCU teroristul-sef si executata de generalul gHITA GRIGORE unqiuletul lui GHITA sEBASTIAN de la BELGRAD
NEGRO
14 Sep 2018

De ce a adus tovarasul Dragnea antiteroristii la manifestatia din 10 august anul curent? Pentru ca ipochimenul nu mai are ratiune, iar slugile se inghesuie pe mai departe sa-l serveasca. Comndantul lor, Fantoma Alba, cunoscut mai ales ca vajnic degustator de tuica tocmai atunci si-a intrecut masura. De ce? Stie ca-si poate pastra postul doar servind in genunchi un regim corupt si acefal. Altminteri, antiteroristul parat, poate lupta doar impotriva femeilor si copiilor, pe care ii confunda cu teroristii. Cu un Ghita Pristanda degradat si alcoolic in fruntea Jandarmariei Antitero, domnul Dragnea comite multe confizii. Cu sprijinul lor vrea sa distruga Tara pana in anul douazeci, douazeci, vorba doamnei sale din fruntea Guvernului, Viorica Vasilica cea Fudula. Conform proverbului: prostul daca nu-i fudul...
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Gică contra Când un articol de calitate, nu o mondenitate, nu un „lifestyle”, îți aduce trafic în câteva ore cât tot site-ul ziarului în două-trei zile, ar trebui să exulți. Totuși, „Omul cu porcul la moschee” mi-a produs sentimente amestecate. Traficul este binevenit, dar, în acest caz, îmi stârnește și îngrijorarea. Nu este vorba de interesul în jurul subiectului, pe care îl consider absolut firesc: un român atipic, sătul de abuzurile politicienilor, nu se rezumă să „dea din gură”, ci acționează, asumându-și riscurile. În schimb, nu sunt în regulă (toate) motivele care stau în spatele spiritului combativ al lui Cătălin Berenghi și, mai ales, aplauzele pe care le primește la scenă deschisă pentru expunerea respectivelor motive
26 Aug 2015 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray