2020-07-08 18:04

Șeful Camerei de Comerț și Industrie București, CONDAMNAT la 4 ani de PUȘCĂRIE. Vezi pentru ce a fost judecat

 |  16:31
 Șeful Camerei de Comerț și Industrie București, CONDAMNAT la 4 ani de PUȘCĂRIE. Vezi pentru ce a fost judecat

Sorin-Petre Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 4 ani şi o lună închisoare cu executare, într-un dosar legat de fraude cu fonduri europene, informează Agerpres.

De asemenea, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 70.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Judecătorii au mai dispus confiscarea sumei de 2.470.000 lei de la Camera de Comerţ, în legătură cu derularea a două proiecte POSDRU, pentru care au fost folosite documente false. Instanţa a mai dispus, în cazul lui Dimitriu, şi o pedeapsă complementară, respectiv interzicerea pe o perioadă de 5 ani a dreptului de a fi preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti şi de a face parte din Colegiul de conducere al instituţiei. În acelaşi dosar, au mai fost condamnaţi Gabriel-Dan Mihuţ (director general în cadrul CCIB) - 3 ani închisoare cu suspendare, Gabriela Dumitriu (consiliera lui Sorin Dimitriu) - 2 ani cu suspendare, Laurenţia Vasilescu (director economic în cadrul CCIB) - 3 ani închisoare cu suspendare şi 120 de zile muncă în folosul comunităţii. Pe latură civilă, Tribunalul a admis acţiunea formulată de Ministerul Fondurilor Europene şi l-a obligat pe Sorin Petre Dimitriu la plata sumei de 396.944 lei, iar Laurenţia Vasilescu trebuie să achite 275.029 lei. De asemenea, instanţa a admis acţiunile civile ale unor foşti angajaţi de la CCIB, cărora li s-au reţinut pe nedrept sume din drepturile salariale şi apoi au fost concediaţi în mod discreţionar. Sorin Dimitriu, Gabriel-Dan Mihuţ şi Gabriela Dumitriu trebuie să le plătească acestor angajaţi daune morale şi materiale totale de 456.261 lei şi 8.000 de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-30Parerea ta...

ANONIM
30 Ian 2019

RO EASTE UN STAT DISOLUTIONAT 100%. TOATE AUTORITATILE SI INSTITUTIILE PUBICE SUNT CORUPTE, PROSTITUATE, TRADATOARE, ETC...NICI NATO SAU ALTE FORTE EXTRATERESTE NU MAI POATE REZOLVA CEVA...
ANONIM
30 Ian 2019

Acest impostor a fost numit acolo de mafia psd.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz