2020-02-21 14:49

Trezorierul PSD, urmărit penal de DNA

 |  16:43
Trezorierul PSD, urmărit penal de DNA

Șeful campaniei PSD, Mircea Drăghici, s-a prezentat, marţi, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a fost pus sub acuzare. La ieşire, acesta a afirmat că i se pare exagerat să fie pus sub acuzare pentru că nu a respectat o lege pe care el a făcut-o în Parlament.

"Am fost pus sub acuzare. Să fii pus sub acuzare că nu au respectat o lege pe care tu ai făcută-o și știi spiritul și litera ei mi se pare exagerat. Are legătură cu campania și coordonarea ei, de fiecare dată când a început campania am fost chemat la DNA", a declarat Drăghici la ieșirea de la DNA, conform Realitatea TV.

Procurorii DNA au deschis un dosar privind utilizarea subvenţiilor pentru partidele parlamentare acordate PSD de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi au cerut Autorităţii mai multe documente.

Surse oficiale au precizat pentru Mediafax că, în acest dosar, procurorii DNA au cerut acte privind modul de stabilire şi repartizare a subvenţiilor acordate PSD în anul 2017, dar şi rapoartele de control privind maniera în care Partidul Social Democrat a utilizat aceste subvenţii la nivelul anilor 2017 şi 2018.

Într-una dintre cauze, procurorii s-ar fi autosesizat după ce în presă au apărut informații potrivit cărora Drăghici ar fi folosit în scop personal banii PSD, pentru a cumpăra bolizi de lux pe care îi folosește în scop personal, dar se zvonește și despre o sumă de aproape două milioane de lei.

În ianuarie 2019 propunerea lui Drăghici ca ministru al Transporturilor a fost respinsă de către Klaus Iohannis tocmai din acest motiv.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-02Parerea ta...

ANONIM
02 Apr 2019

dulapul ,presedintele Romaniei 3 zile pe saptamana, a dat ordin la justitie sa aresteze seful de campanie electorala a PSDca il incurca in maretele sale nazuinte de a mai sta si huzuri pe banii romanilor 5 ani la cotroceanca
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine