2019-10-15 20:17

Şeful CNAIR, Cătălin Homor, a fost demis

 |  13:55
Şeful CNAIR, Cătălin Homor, a fost demis

Membrii Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au decis revocarea din funcţie a directorului general al CNAIR, Cătălin Homor. Ei au invocat că au constatat deficienţe de gestionare a activităţilor companiei din ultima perioadă.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dispus Corpului de Control să efectueze la CNAIR o verificare a existenţei mijloacelor şi materialelor necesare deszăpezirii (utilaje speciale şi starea de funcţionare a acestora, stocuri de material antiderapant şi combustibil), a situaţiei contractelor cu societăţi private pentru deszăpezire şi a modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire. Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut încă de sâmbătă ministrului Transporturilor să trimită Corpul de Control la CNAIR şi să ia toate măsurile legale pentru demiterea directorului general al companiei, Cătălin Homor. “L-am rugat pe domnul ministru Cuc (ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc - n.r.) să trimită Corpul de control la CNAIR şi, de asemenea, l-am rugat să ia toate măsurile legale pentru demiterea domnului director al CNAIR pentru că în acest moment tot ceea ce înseamnă coordonarea activităţilor de deszăpezire şi modul în care operatorii şi cei care au câştigat au fost coordonaţi, la 14 ore după ridicarea codului portocaliu, este deficitară. I-am transmis domnului Cuc să facă o analiză în amănunt nu doar pe persoană pentru că e clar că acolo lucrurile sunt deficitare, ci şi la cauzele care au dus la această situaţie nefericită”, a declarat, sâmbătă, premierul, la finalul unei şedinţe ce a avut loc la Ministerul Transporturilor.

“Am avut o analiză cu domnul Grindeanu (prim ministrul - n.r.) în urma opririi codului portocaliu şi în permanenţă am ţinut legătura şi cu doamna ministru de Interne şi cu dânsul privind utilajele, stocurile pentru această perioadă. Sunt anumite discrepanţe între stocuri. Aici vorbim de sare şi de nisip. Explicaţiile celor de la CNAIR sunt legate de conducerea anterioară a ministerului. Tocmai din acest motiv voi trimite Corpul de control acolo să vedem exact cum au evaluat dânşii situaţia înainte de acest episod şi cum şi-au ajustat toate cantităţile de materiale”, a spus, sâmbătă, ministrul Trasporturilor, la sediul instituţiei pe care o conduce.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-11Parerea ta...

TUDOR POPESCU
11 Ian 2017

Pai n-ai promis tu : humo ristule , ca pana la Crac iun circulam pe centura B ucuresti intre A1 si A2 ? ? Si ?? Tu ti-ai luat lea fa aia nesimtita ??
NANU
11 Ian 2017

Si daca vine altul tot un drac.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray