2019-10-23 05:33

Șeful DIICOT, față în față cu Comisia IORDACHE. De ce spune că amendamentele la legile Justiției „AMPUTEAZĂ” urmărirea penală

 |  14:37
Șeful DIICOT, față în față cu Comisia IORDACHE. De ce spune că amendamentele la legile Justiției „AMPUTEAZĂ” urmărirea penală

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat marţi, la Comisia specială parlamentară pe legile Justiţiei, că mare parte din amendamentele aduse la codurile penale sunt de natură să amputeze părţi din urmărirea penală, aceasta fiind foarte greu de dus la îndeplinire.

"Mare parte dintre textele care reprezintă amendamentele sunt de natură să amputeze părţi mari din urmărirea penală, din păcate. Noi trebuie să fim conştienţi că infracţionalitatea a evoluat, că suntem astăzi supuşi unor pericole din perspectiva infracţionalităţii transfrontaliere", a afirmat Horodniceanu, potrivit Agerpres. El a spus că există o îngrijorare faţă de aceste amendamente. "Ne-am exprimat, printr-un comunicat dat săptămâna trecută, pe care l-am argumentat şi argumentele le menţinem şi în acest moment. Este o stare de îngrijorare şi aţi observat câteva ieşiri ale magistraţilor aseară, într-un soi de protest, pe care îl consider că este făcut cu demnitate, există îngrijorări, dar există şi posibilitatea de a le discuta aici în cadrul comisiei", a adăugat Horodniceanu.

El a apreciat că amendamentele nu pot intra în vigoare. "Sincer, cred că aceste amendamente nu pot intra în vigoare, pentru că, fără cea mai mare parte a probatoriilor, asistarea inculpatului de pildă la ascultarea unei părţi vătămate minore cred că va avea o influenţă foarte gravă asupra dezvoltării acesteia, cred că urmărirea penală nu este numai amputată, este foarte greu de dus la îndeplinire. Trebuie să ne facem profesia, trebuie să avem instrumentele pentru a ne duce la îndeplinire îndatorirea noastră legală şi constituţională", a apreciat Horodniceanu. Comisia specială parlamentară condusă de Florin Iordache a început marţi dezbaterile asupra amendamentelor la Codurile penale privind transpunerea Directivei europene referitoare la prezumţia la nevinovăţie. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray