2020-07-13 09:15

Șeful Poliției din Caracal nu-și REPROȘEAZĂ nimic: ”Noi am acționat PERFECT!”

 |  23:08
Șeful Poliției din Caracal nu-și REPROȘEAZĂ nimic: ”Noi am acționat PERFECT!”

Şeful Poliţiei Caracal, Nicolae Mirea, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că, din punctul său de vedere poliţiştii au acţionat „perfect” şi nu are ce să îşi reproşeze.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX dacă acţiunea de căutare a Alexandrei a fost una defectuoasă, Nicolae Mirea, şeful demis al Poliţiei Caracal a răspuns că „poliţistul a fost un executant”.

„Eu nu lucrez în dosar. Am făcut percheziţia. La percheziţii fiecare forţă şi-a făcut treaba ei. Nu ştiu ce probă a ridicat criminalistul, pompierul când a secat fântâna nu a găsit nimic mi-a făcut un proces verbal, l-am pus la dosar. Dosarul l-a supravegheat procurorul. Percheziţia s-a făcut sub comanda procurorului. Poliţistul acolo a fost un executant”, a declarat Mirea.

Întrebat, de asemenea, de ce a aşteptat să se facă dimineaţă pentru a interveni în casa suspectului Gheorghe Dincă, Mirea a spus că fără autorizaţie nu putea intra noaptea.

„Nu am stat deloc. Noi am muncit. Informaţiile au venit la fel, noi am localizat, am muncit. Până am luat autorizările a venit dimineaţa. Nu puteam să mergem fără autorizaţie, nu putem intra noaptea”, a mai spus Mirea.

Totodată, întrebat dacă îşi reproşează ceva în ceea ce priveşte intervenţia de salvare a Alexandrei, Mirea a răspuns negativ.

„Nu, nu (nu am ce să îmi reproşez, mie şi echipei – n.r.). S-a acţionat perfect. Din punctul nostru de vedere, noi ca poliţişti am asigurat perfect, nu se putea altfel”, a răspuns fostul şef al Poliţiei Caracal.

Acesta a precizat că nu este adevărat că l-a luat pe tatăl Alexandrei la percheziţii: „Nu l-am luat, nu puteam. Fiecare echipă şi-a făcut treaba. Cu mine când am intrat acolo nu l-am luat. Cum să îl las pe el în faţă, neapărat de lege? Eu eram apărat de lege când intram, prin autorizaţie”, a afirmat Nicolae Mirea, şeful demis al Poliţiei Caracal.

Surse din cadrul Poliţiei au declarat, pentru MEDIAFAX, că Nicolae Mirea, şeful Poliţiei Caracal, a fost demis, după intervenţia în cazul Alexandrei. Nicolae Mirea lucra în Poliţie din 1990, este ofiţer şi a ocupat mai multe funcţii în cadrul Poliţiei Caracal.

În urmă cu câtea luni, pe numele lui fusese deschisă o anchetă internă la Poliţia Olt, după ce, pe Facebook, au apărut imagini cu ofiţerul în ţinută ce ar fi putut aduce atingere funcţiei, au declarat surse judiciare.

În urma intervenţiei de la Caracal, au fost destituiţi şi şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, şi adjunctul Poliţiei Olt, Florin Alexe, precum şi subprefectul de Olt.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Principalul suspect de la Caracal, Gheorghe Dincă, a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol, dar a contestat măsura.

Gheorghe Dincă este tată a patru copii. În casa lui a fost găsit un bidon cu resturi umane şi bijuterii, în special inele, care i-ar fi aparţinut Alexandrei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-27

In legatura cu acest articol...

Viorica Dăncilă cere ÎNCHISOARE pe viață sau CASTRAREA chimică pentru criminali, violatori și pedofili

PROTEST în Piața Victoriei după TRAGEDIA din Caracal: ”România este ucisă!”

ULTIMA ORĂ: Oasele din curtea CRIMINALULUI sunt umane, dar vechi

CRIMINALUL din Caracal, adus din nou acasă. Ce vor să DESCOPERE acum anchetatorii
Parerea ta...

MITICA GOARNA
29 Iul 2019

Militia , cu mijloacele rudimentare pe care le avea, era de 10 ori mai competenta decat politistii pilosi de astazi!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz