2019-10-17 23:47

Șeful Poliției Rutiere Piatra Neamț și 12 agenți, trimiși în judecată. Vezi care sunt acuzațiile DNA

 |  13:33
Șeful Poliției Rutiere Piatra Neamț și 12 agenți, trimiși în judecată. Vezi care sunt acuzațiile DNA

Comisarul șef Viorel Andronic, șef al Biroului Poliției Rutiere Piatra Neamț la data faptelor, a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În același dosar, au fost trimiși în judecată 12 agenți de la Biroul Poliției Rutiere Piatra Neamț - Iulian Ciolpan, Marius Laurențiu Greaca, Bogdan Eugen Miziligeanu, Dragomir Loredan Covasan, Constantin Neamțu, Ionuț Alexandru Berbec, Ioan Alexandru Gălușcă, Ioan Botcă Inimosu, Ioan Marius Munteanu, Ionuț Popescu, Vasile Lucian Chifu și Adrian Ovidiu Zaharia - pentru săvârșirea infracțiunilor de luare și dare de mită și fals intelectual. Comisarul șef Viorel Andronic și alți șase agenți se află în arest preventiv din data de 10 noiembrie 2016.

De asemenea, au fost trimise în judecată 53 de persoane, acuzate că i-au mituit pe polițiști.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 22 aprilie - 18 mai 2016, agenții de poliție au fost desemnați să efectueze activități de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză.

Procesele verbale de constatare, falsificate

Procurorii susțin că, în acest context, lucrătorii de poliție au primit sume de bani cuprinse între 50 lei și 400 lei de la mai mulți conducători auto opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier. Cuantumul total al sumelor primite cu titlu de mită de către polițiști în perioada menționată este de 12.980 lei și 40 de euro. Din mijloacele de probă rezultă că luarea de mită se desfășura ca o activitate repetitivă (116 acte materiale).

Conform DNA, polițiștii Iulian Ciolpan, Marius Laurențiu Greaca, Dragomir Loredan Covasan și Ionuț Alexandru Berbec au falsificat procesele verbale de constatare a contravenției cu ocazia întocmirii acestora, prin atestarea unor fapte necorespunzătoare adevărului, respectiv consemnarea unei viteze de deplasare inferioare celei constatate, cu consecința reducerii amenzii sau menționarea unei alte contravenții decât cea reală.

În zilele de 25 și 29 aprilie 2016, Marius Laurențiu Greaca și Constantin Neamțu au promis și remis o parte din sumele de bani primite cu titlu de mită, de la conducătorii auto verificați, comisarului șef Viorel Andronic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray