2020-08-11 16:56

Şeful RA-APPS, ridicat de DNA

 |  21:01
Şeful RA-APPS, ridicat de DNA

Georgian Surdu, directorul Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat a fost ridicat ieri de DNA. Procurorii au periat sediul RA-APPS. De asemenea, au avut loc percheziții în alte trei locuri din București și județul Prahova. Surdu este acuzat pentru că, în vara anului 2013, i-ar fi cerut președintelui Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu, să îi faciliteze obținerea unor contracte de lucrări pentru SC Construct Co Group SRL, firmă pe care o conducea prin intermediar. Surdu este unul din cei mai avuţi oameni din judeţul Buzău, proprietar de terenuri şi imobile. Soţia sa, Raluca, este deputat PNL şi bună prietenă cu Alina Gorghiu, copreşedintă a partidului.

DNA susţine că penelistul Bîgiu a fost de acord cu cererea lui Gabriel Surdu și l-a sprijinit să obțină un contract de lucrări pentru firma respectivă, în comuna Ghergheasa, în schimbul intervenției pe lângă primarul localității cerând 8% din valoarea contractului.

Firma SC Construct CO Group SRL este condusă de Gabriel Surdu printr-un intermediar. În data de 21 mai 2014, între Primăria Ghergheasa și SC Construct Co Group SRL, administrată de Horațiu Daniel Vidan Popa, a fost încheiat contractul având ca obiect proiectarea și execuția „Modernizare drumuri de interes local și rețea publică de canalizare și stație de epurare în comuna Ghergheasa, județul Buzău” în valoare de aproximativ 11 milioane de euro.

Surdu, funcţionar la stat, are o declaraţie de avere impresionantă. Din cei 4.500 de lei pe lună a reuşit să cumpere, fără împrumut bancar, zeci de hectare de teren agricol şi intravilan. Unele dintre terenuri se află în Snagov şi Bucureşti. În plus, Surdu a reuşit să pună deoparte peste 1,3 milioane de lei în conturi.

Precizările procurorilor

În legătură cu acest caz, Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2013-2014.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că percheziţii au avut loc la sediul RA-APPS, la sediul SC Construct Co Group SRL, în spaţiul de lucru și la biroul unde îşi desfăşoară activitatea Horaţiu Daniel Vidan Popa, ambele din sectorul 1.

De asemenea, anchetatorii au percheziţionat un imobil din sectorul 5, unde locuieşte Vidan Popa, fără forme legale, precum şi un imobil din oraşul Breaza, judeţul Prahova, unde domiciliază Adrian Oancea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz