2020-08-09 11:27

Șeful Sindicatului Național Sport și Tineret: „Este GREVĂ GENERALĂ în toată țara, iar ministrul BRAN și-a luat concediu!”

 |  14:15
Șeful Sindicatului Național Sport și Tineret: „Este GREVĂ GENERALĂ în toată țara, iar ministrul BRAN și-a luat concediu!”

Preşedintele Sindicatului Naţional Sport şi Tineret (SNST), Andy Nagy, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că de la ora 8 dimineaţa este grevă generală în toată ţara în domeniul Sport şi Tineret, iar ministrul Ioana Bran a intrat în concediu.

"Aşa cum am stabilit cu toţi membrii de sindicat, azi e grevă generală în toată ţara. Oamenii au încetat lucrul, iar acum am aflat că doamna ministru Ioana Bran a intrat în concediu. Şi-a găsit moment să intre în concediu. Dar asta este, noi mergem înainte până la rezolvarea revendicărilor noastre", a spus Nagy, pentru Agerpres. Acesta a menţionat că în urma grevei problemele cele mai mari sunt la taberele pentru copii. "Loturile sportive aflate în cantonamente sau la cluburi nu mai beneficiază de serviciile angajaţilor, mă refer la masă, cazare, curăţenie, dar şi la pregătirea propriu-zisă. Dar sportivii sunt până la urmă adulţi, nu e o problemă aşa mare. Cel mai grav este în taberele pentru copii care ţin de Ministerul Tineretului şi Sportului. Pentru că acolo copiii flămânzesc. Un exemplu este Tabăra Buşteni unde în momentul ăsta sunt 90 de copii. Tabăra de acolo are doar 4 angajaţi, iar ei au intrat în grevă generală. În mod normal la Buşteni e nevoie de 14 angajaţi, dar e deficit de personal şi cei 4 oameni muncesc non-stop, plus sâmbete şi duminici, deşi sunt pontaţi doar 8-16. Azi nu ştiu cum un om poate avea grijă de 90 de copii. Sincer vă spun că mă îngrijorează situaţia de acolo, dar pe conducerea MTS se pare că nu", a precizat liderul de sindicat. Andy Nagy şi ceilalţi lideri de sindicat vor avea în cursul după-amiezii o întâlnire cu conducerea MTS. "La ora 15,00 avem o întâlnire cu conducerea MTS, dar să vedem ce se întâmplă, dacă deblocăm greva sau nu", a mai afirmat preşedintele SNST. Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST), afiliat la Federaţia Publisind şi membru al Blocului Naţional Sindical, a organizat în ultima perioadă mai multe acţiuni de protest ca urmare a inechităţilor salariale din domeniu, iar miercuri a declanşat greva generală şi încetarea totală a activităţii în Sport şi Tineret până la soluţionarea revendicărilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz