2019-08-23 07:43

Șeful SRI, Eduard HELLVIG, a vorbit despre acoperiții din politică și justiție. Vezi cine are interes să destabilizeze instituția

 |  18:59
Șeful SRI, Eduard HELLVIG, a vorbit despre acoperiții din politică și justiție. Vezi cine are interes să destabilizeze instituția

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat, miercuri, după audierea sa în comisia parlamentară de control, că Serviciul nu are ofiţeri sub acoperire în politică şi în justiţie. Hellvig a adăugat că există interesul de a destabiliza SRI, dar a precizat că acesta dispune de instrumentele necesare pentru a se apăra pe sine, cât şi pe cetăţenii României, informează News.ro.

"SRI nu are şi nu va avea acoperiţi în politică şi în jusitiţie", a declarat directorul SRI, după mai multe de şapte ore de audieri în Comisia SRI. El a precizat că în mandatul său Serviciul Român de Informaţii nu se va ocupa de jocuri de putere şi nu va organiza proteste, aşa cum s-a afirmat în anumite locuri. Hellvig a spus că îşi doreşte o colaborare transparentă cu toate instituţiile statului.

”Suntem martori la o divizare în societatea românească, la atacuri fără precedent la adresa Serviciului. Am preluat mesajele venite din partea persoanelor de bună credinţă. Le vom trata cu toată seriozitatea adecvată situaţiei, suntem conştienţi de lucrurile vehiculate în spaţiul public şi le voi trata cu toată responsabilitatea. Există interesul de destabiliza o instituţie puternică şi serioasă a statului român. SRI are instrumente să se apere atât pe el, dar mai ales pe cetăţenii României”, a mai spus Hellvig, argumentând că un SRI slab ar însemna o Românie dezarmată în faţa ameninţărilor.

El a spus că "demonizarea" instituţiei pe care o conduce, prin atragerea sau plasarea în zona speculaţiilor, lovește în angajaţii oneşti ai serviciului, afectându-i misiunea dată de lege.

"Este greu să ne apărăm, pentru că ştim că fiecare mesaj pe care îl transmitem este interpretat", a mai declarat Hellvig, adăugând că acesta este şi motivul pentru care atacurile continuă. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-25Parerea ta...

MĂI SĂ FIE!
25 Ian 2017

Mai întâi vine procurorul -șef al Ro.spunând că, se ne așteptăm la ATENTATE TERORISTE, acum vine nea Helvig al SRI, să ne asigure că nu există decât oameni onești în cadrul SRI, adică niciunul care să fi mâncat usturoi și să-i pută gura...NICI ÎN JUSTIȚIE, NICI ÎN POLITICĂ! Iar dacă nu credem, destabilizarea SRI prin demonizare, va duce automat și la destabilizarea Ro., tocmai ei, care sunt TRANSPARENȚI, nu cameleonici ori opaci, ei, colaborând de-a lungul vremii cu toate instituțiile statului care, fir-ar al dracului, TOCMAI ELE n-au ținut cont de rapoartele lor...deci, la ele e pisica moartă (sau corupția)! Ei, SRI-ul sunt doar DEGETUL care-arată Luna, iar noi, restul...proștii care se opresc la deget, nu la Lună! Bine, bine...dar CSAT-ul? Când se-ntrunea, nu chema și serviciile sau rapoartele lor despre X,Y sau Z care încalcă legea? UNDE ERA INTERESUL NAȚIONAL DACĂ TOȚI AU ȘTIUT DAR AU TĂCUT CA MORȚII-N PĂPUȘOI? Cine-o fi TATĂL CSAT-lui? Dar membrii lui? Voi știți? Eu, da! P.S. Până una, alta...păziți-vă magaoaia aia de sediu și, să nu cumva să puneți în aplicare o auto-dare la gioale, ca să obțineți opusul a ceea ce vă-atinge imaginea azi, bine? Păcatele SRI-lui nu se șterg prin auto-flagelare, ci prin întoarcerea armelor spre CINE trebuie și devoalare a ceea ce zace în spate!
ION
26 Ian 2017

Nimic despre acoperirii din presa? Despre slugile care scriu la comanda? Despre cei care dezinformează sau manipulează sau fac atac la persoana din interes propriu sau la ordin?
@ION
26 Ian 2017

Dormi pe tine! Au scris alții, cu mult înaintea ta cine sunt acoperiții din presă! Eu îi știu, mulți îi știu...tu, nu! Ghinion!
ANONIM
28 Ian 2017

Când considerați că le va elibera domnul Helvig, celor din politică și justiție, documente de neapartenență la serviciile de informații, așa cu MAI pune la dispoziia solicitaniților "Certificatul de cazier judiciar" sau alte instituții alte documente necesare la ocuparea unor funcții publice, pentru care sunt reglementate anumite incompatibilități sau o anumită experienă ?
ANONIM
28 Ian 2017

Corectură la comentariul anterior. Când considerați ca le va elibera serviciul condus de domnul Helvig, (...) ?
ANONIM
28 Ian 2017

Considerai că ar fi firesc ca parlamentul să reglementeze eliberarea de către serviciile de informaii de documente care să ateste neapartenența la asemenea structuri, acolo unde asemenea condiii sunt impuse de alte legi sau de Constituție ?
ANONIM
28 Ian 2017

Citiți și voi la comentariul anterior "Considerați că (...) ?" ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray