2020-08-09 11:55

Şeful Jandarmeriei Capitalei, eliberat din funcţie din cauza protestului poliţiştilor

 |  12:22
Şeful Jandarmeriei Capitalei, eliberat din funcţie din cauza protestului poliţiştilor

ŞefulJandarmeriei Capitalei, Gavrilă Pop, a fost eliberat din funcţie, joidimineaţă, la ordinul comandantului Jandarmeriei Române, Olimpiodor Antonescu,din cauza lipsei de intervenţie la mitingul poliţiştilor de la PalatulCotroceni, din 24 septembrie, potrivit unor surse oficiale.

Gavrilă Pop a fost eliberat dinfuncţie pentru management defectuos, au precizat, pentru MEDIAFAX, surselecitate.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Teodorescu, aconfirmat că Gavrilă Pop a fost eliberat din funcţie. Decizia privindeliberarea din funcţie a lui Pop a fost emisă miercuri.

El a declarat, petnru MEDIAFAX, că Gavrilă Pop va fi înlocuit laconducerea Jandarmeriei Capitalei de colonelul Eugen Meran, care ocupă înprezent funcţia de prim-adjunct al şefului instituţiei.

GavrilăPop urmează să fie numit pe altă funcţie, potrivit competenţelor sale, a maispus Teodorescu.

Deciziavine la o zi după ce secretarul de stat în Ministerul de Interne, Dan Fătuloiu,declara că ar putea "să cadă capete" în urma raportului privindmitingul poliţiştilor din 24 septembrie, de la Palatul Cotroceni.

Fătuloiu preciza că, împreună cu ministrul Traian Igaş, va discuta,săptămâna viitoare, cu premierul Emil Boc măsurile ce trebuiesc luate în urmaelaborării raportului despre mitingul poliţiştilor.

DanFătuloiu, care este şi şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică dinMinisterul Administraţiei şi Internelor (MAI), a adăugat că, aşa cum a spus şipreşedintele Traian Băsescu, raportul privind mitingul poliţiştilor din 24septembrie este "complex şi complet", urmând să se stabileascăresponsabilii şi să se ia măsurile corespunzătoare.

Secretarul de stat a mai spus că, potrivit raportului, o parte dinresponsabili sunt deja cercetaţi de Parchet, respectiv cei cinci poliţişti careaveau armele la ei. De asemenea, o parte din protestatari au fost amendaţipentru participare la o manifestaţie ilegală, iar o parte au fost sancţionaţidisciplinar, după cum au considerat de cuviinţă superiorii lor.

"Desigur, alţii vor răspunde cu funcţiile", a completatFătuloiu.

În 24 septembrie, după acţiunea organizată de protest a sindicatelor dinPoliţie şi Penitenciare, în faţa sediului Guvernului, majoritateamanifestanţilor au plecat către Palatul Cotroceni, unde au strigat şi şi-auaruncat caschetele nemulţumiţi de scăderea salariilor, jandarmii neintervenind.Acesta protest a avut loc în ziua în care ministrul Vasile Blaga sărbătoreazece ani de la înfiinţarea SMURD, la Târgu Mureş, la comanda ministeruluirămânând Dan Fătuloiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-11-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz