2020-02-17 14:10

Şeful Parchetului Sânnicolau Mare, arestat pentru trafic de influenţă

 |  14:55
Şeful Parchetului Sânnicolau Mare, arestat pentru trafic de influenţă

Prim-procurorulParchetului Sânnicolau Mare, Ciprian Zamfirescu, a fost arestat, joi, deinstanţa supremă, care a admis propunerea procurorilor anticorupţie ce îl acuzăpe magistrat că pretindea 1.000 de euro lunar de la o persoană căreia îifacilitase obţinerea unui contract de pază la o societate.

Procuroriidin cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă deinculpatul Ciprian Călin Zamfirescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângăJudecătoria Sânnicolau Mare, având gradul profesional de procuror alParchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acuzat de traficde influenţă, informează DNA.

Potrivitanchetatorilor, în perioada iunie 2009-8 septembrie 2010, inculpatul ZamfirescuCiprian Călin ar fi acceptat promisiunea unei recompense băneşti şi a primit1.500 de euro şi 12.600 de lei (echivalentul a 3.000 de euro) de la angajatulunei firme specializate în servicii de pază, pentru ca, în schimb, să îşiexercite influenţa rezultând din poziţia sa de prim-procuror şi din relaţiilede prietenie, asupra unuia dintre directorii unei societăţi comerciale, astfelîncât firma respectivă să încheie un contract de prestări de servicii cu firmade pază la care cumpărătorul de influenţă era angajat. Contractul a fost încheiatpentru perioada 1 aprilie 2010-31 decembrie 2012, firma de pază urmând săpresteze servicii pentru societatea comercială pe lângă care a intervenitZamfirescu.

Înluna martie 2010, Zamfirescu şi angajatul firmei de pază au stabilit, de comunacord, ca recompensa materială promisă anterior încheierii contractului să îifie remisă prim-procurorului pe tot parcursul derulării contractului, respectivcâte 1.000 de euro lunar, la jumătatea fiecărei luni, după efectuarea plăţii dela beneficiar la prestator. În baza acestei înţelegeri, inculpatul ZamfirescuCiprian Călin a primit următoarele sume: 500 de euro în aprilie 2010 şi câte4.200 de lei (echivalentul a 1.000 de euro) în lunile mai, iunie şi iulie 2010.

Miercuri,Zamfirescu a fost prins în flagrant delict în timp ce primea suma de 1.000 de eurode la acelaşi cumpărător de influenţă, reprezentând tranşa aferentă luniiaugust. Având în vedere calitatea de magistrat a inculpatului ZamfirescuCiprian Călin, în zilele de 8 şi 9 septembrie 2010, Secţia pentru procurori aConsiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat măsura reţinerii, respectiva arestării acestuia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine