2020-02-28 15:02

Şeful Parchetului Sânnicolau Mare, pus în libertate

 |  19:30
Şeful Parchetului Sânnicolau Mare, pus în libertate

Şeful ParchetuluiSânnicolau Mare, Ciprian Zamfirescu, arestat preventiv, joi, pentru presupusefapte de corupţie, a fost pus în libertate, ieri, de completul de nouăjudecători de la instanta supremă, care a decis că acesta poate fi judecat înlibertate, interzicându-i totuşi să părăsească ţara. El este acuzat deprocurorii anticorupţie de trafic de influenţă.

Latermenul de ieri, Zamfirescu le-a declarat celor nouă judecători că nu seaştepta ca fapta sa, respectiv aceea de a face recomandări între două societăţicu capital exclusiv privat, să poată constitui trafic de influenţă. Zamfirescua mai recunoscut că a primit de mai multe ori sume de bani de la "omul deafaceri Trandafirescu", cel care are şi calitate de martor al acuzării înacest dosar, cu care totuşi susţine că se cunoştea "datorită faptului căSânnicolau Mare este un oraş mic unde toţi locuitorii se cunosc între ei".Astfel, a precizat Zamfirescu, Trandafirescu i-ar fi dat bani cu ocazia uneiplecări în Ungaria, bani pe care totuşi acesta susţine că i-a returnat.

Procurorulde şedinţă i-a cerut lui Zamfirescu să arate dacă a existat vreun document, demână sau oficial, care să ateste în ce calitate a primit procurorul bani de laomul de afaceri, Zamfirescu neputând răspunde. Astfel, preşedintele completuluide judecată, magistratul Anton Pandrea, i-a cerut imperativ lui Zamfirescu sălămurească instanţa cu privire la modul în care a luat bani de la omul deafaceri şi de ce. Zamfirescu a precizat că toţi banii au fost luaţi cuîmprumut, că o parte dintre ei s-au întors la omul de afaceri şi că, dacă nu arfi fost arestat, ar fi urmat să înapoieze şi restul de bani.

PotrivitDNA, în perioada iunie 2009 - 8 septembrie 2010, Ciprian Călin Zamfirescu ar fiacceptat promisiunea unei recompense băneşti şi ar fi primit 1.500 de euro şi12.600 de lei (echivalentul a 3.000 de euro) de la angajatul unei firmespecializate în servicii de pază pentru ca, în schimb, să îşi exerciteinfluenţa "rezultând din poziţia sa de prim-procuror şi din relaţiile deprietenie" asupra unuia dintre directorii unei firme, astfel încât firmarespectivă să încheie un contract de prestări de servicii cu firma de pază lacare cumpărătorul de influenţă era angajat.

Contractula fost încheiat pentru perioada 1 aprilie 2010 - 31 decembrie 2012, firma de pazăurmând să presteze servicii pentru societatea comercială pe lângă care aintervenit Zamfirescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine