2020-06-05 09:16

Şeful Poliţiei Române l-a instalat în funcţie pe noul inspector al IPJ Neamţ. „Unii poliţişti au legături cu interlopii”

 |  20:08
Şeful Poliţiei Române l-a instalat în funcţie pe noul inspector al IPJ Neamţ. „Unii poliţişti au legături cu interlopii”

ŞefulPoliţiei Române, Liviu Popa, a participat, ieri, la instalarea în funcţie anoului inspector-şef al IPJ Neamţ, Dorel Manole, împuternicit la comanda acesteistructuri teritoriale a IGPR.

ChestorulLiviu Popa s-a declarat convins, ieri, într-o conferinţă de presă susţinutădupă învestirea în funcţie a comisarului-şef Dorel Manole, că poliţiştii din Neamţvor fi alături de noul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie pentru adovedi că au calităţi deosebite, iar cei care nu îşi fac treaba sunt excepţii."De la Neamţ a început criza mediatică. Cred că poliţiştii de la Neamţ vorfi alături de noul şef al inspectoratului, Dorel Manole, pentru a dovedi căpoliţiştii din acest judeţ sunt oameni cu calităţi deosebite, că aceia care nuîşi fac treaba sunt excepţii şi că putem să asigurăm un serviciu de calitateacestei comunităţi. Nădăjduiesc că în scurt timp vom trece peste aceste momentecare sunt deosebit de sensibile", a mai spus noul şef al Poliţiei Române.

ChestorulLiviu Popa a recunoscut că există situaţii în care poliţiştii au legături culumea interlopă, el spunând însă că majoritatea poliţiştilor sunt oameni careîşi fac treaba, transmite corespondentul Mediafax. "Există situaţii încare poliţiştii au legături cu lumea interlopă. Majoritatea poliţiştilor suntoameni care îşi fac treaba. Nu trebuie să generalizăm atât de uşor cu privirela toţi poliţiştii". Acesta a mai spus că în aceste situaţii nu va existatoleranţă.

Şorica demisionat de vineri

DorelManole îl înlocuieşte la conducerea IPJ Neamţ pe Aurelian Vasea Şoric, care ademisionat marţi, în urma scandalului izbucnit după asasinatul petrecut în 14noiembrie la Piatra Neamţ. De altfel, chestorul Liviu Popa a declarat căAurelian Şoric a demisionat din funcţia de şef al IPJ Neamţ încă de vineri, darcă acest lucru nu a fost făcut public pentru ca activitatea inspectoratului săpoată fi reorganizată în linişte, transmite corespondentul Mediafax. Liviu Popaa afirmat că a avut o discuţie cu Aurelian Şoric, căruia i-a transmis că esteinacceptabil comportamentul pe care l-a avut în faţa presei. "Nu se poateaccepta, oricâtă înţelegere ai avea. Nu pot tolera atitudinea pe care a avut-oinspectorul-şef Şoric. Nu se poate ca un inspector-şef să spună ce aspus", a afirmat Liviu Popa, făcând referire la declaraţiile lui AurelianŞoric potrivit cărora interlop nu este o persoană care dă bani cu camătă. Întrebatce înseamnă, în opinia sa, interlop, Popa a spus că interlop este orice om careîncalcă legea şi care se organizează într-un grup.

În ce îi priveşte pe şefii de post care au susţinutcă vor demisiona dacă Aurelian Şoric va fi eliberat din funcţie, până în acest moment nici o demisie nu a fost înaintată. Liviu Popaconsideră că aceastăameninţare a şefilor de post din cadrul IPJ Neamţa fost făcută sub influenţa unei stări emoţionale inconştiente. Şeful IGP aprecizat că nu vor fi luate măsuri disciplinare împotriva celor 78de şefi de post, dara anunţat că se vor face evaluări profunde lanivelul tuturor inspectoratelor judeţene.

DorelManole: Ceea ce s-a întâmplat aici a fost ceva accidental

Noulşef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, comisar-şef Dorel Manole,a declarat, ieri, la învestirea în funcţie, că vrea să demonstreze caracterulaccidental al scandalului izbucnit la inspectorat. "Am transmis un mesajhotărât: scopul meu este de a aduce imaginea IPJ Neamţ la un nivel ridicat,unde se afla nu cu mult timp în urmă. Voi căuta să-i determin pe cetăţeni sărecâştige încrederea în Poliţie şi să demonstrez că ceea ce s-a întâmplat înultimele zile aici a fost ceva accidental", a subliniat comisarul-şefDorel Manole. Pe de altă parte, acesta a declarat că, după ce va intra înposesia raportului Corpului de control al ministrului de interne, va analizaactivitatea tuturor sectoarelor şi va decide dacă în unele dintre ele se impunnoi verificări. "După ce intru în posesia raportului, voi analizaactivitatea tuturor sectoarelor şi voi decide dacă în unele dintre ele seimpune un alt control. Dacă nu facem un control pertinent, nu putem să ştimcare sunt problemele. Nu mă duc să mă aşez pe un scaun şi să completez hârtii,ci mă duc să fac treabă", a declarat, ieri, corespondentului Mediafax,noul şef al IPJ Neamţ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-04-08

Mai multe imagini:
Şeful Poliţiei Române l-a instalat în funcţie pe noul inspector al IPJ Neamţ. 'Unii poliţişti au legături cu interlopii”
zoom
Parerea ta...

ANIELA
24 Noi 2010

Eu zic asa. Marti a demisionat comisarul sef, miercuri Aurelian, joi Vasea, iar vineri Soric. Si asa va incadrati si voi cu intertitlul ala si cu textul balbait ca si-a dat demisia ba marti, ba vineri. In rest, succesuri! iar dorel asta sa stiti ca miroase mai rau decat soricul.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine