2020-02-25 08:57

Şeful Secţiei de Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti a fost audiat timp de trei ore

 |  18:40
Şeful Secţiei de Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti a fost audiat timp de trei ore

IoanToma, şeful Secţiei Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, a fost audiat,ieri, timp de trei ore la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte deCasaţie şi Justiţie, la ieşire medicul refuzând să facă declaraţii presei.

Şeful Secţiei Neonatologie de la MaternitateaGiuleşti, Adrian Ioan Toma, este urmărit penal din data de 3 septembrie încazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti, fiind acuzat de neglijenţă înserviciu care a avut consecinţe deosebit de grave. Anchetatorii au stabilit, pebaza probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale, cămedicul, în calitate de şef al Secţiei de Neonatologie din cadrul SpitaluluiClinic de Obstetrică şi Ginecologie „Prof. dr Panait Sârbu” (Maternitatea Giuleşti), agestionat în mod defectuos resursele umane existente, neluând măsurilemanageriale necesare pentru asigurarea în permanenţă, pe orice tură, la salonulde Terapie Intensivă nou-născuţi, a câte doua cadre medicale, aşa cum prevăd dispoziţiilelegale, în condiţiile în care numărul nou-născuţilor din salon depăşea în modconstant numărul maxim admis, se arată într-un comunicat al Parchetuluiinstanţei supreme. Cinci bebeluşi au murit şi şase sunt răniţi grav în urmaincendiului produs în 16 august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri de laMaternitatea Giuleşti. Cei şase bebeluşi răniţi, printre care două perechi degemeni, sunt internaţi din 16 august la Spitalul “Grigore Alexandrescu”. Încazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti, procurorii Parchetului instanţeisupreme au început urmărirea penală şi faţă de asistenta Florentina Cârstea,care era responsabilă cu supravegherea bebeluşilor în seara de 16 august,precum şi faţă de şeful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, VasileDima. Florentina Cârstea este arestată din 24 august, iar Vasile Dima estecercetat în libertate.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-23Parerea ta...

MELETIA
08 Sep 2010

O mare porcarie....Doctorul Toma este un profesionist de exceptie! Pentru ce sa plateasca incompetenta unei asistente? Am lucrat in casa de copii, aveam de cele mai multe ori si cate 40-50 de copii in supraveghere...daca-mi trebuiau 10-15 min ptr.nevoi,chemam o ingrijitoare sa-i supravegheze, nu-i lasam singuri nici o clipa....Neimplicarea si lipsa de interes a salariatilor a dus la aceasta tragedie....Mentalitatea bugetara de tip "timpul trece,leafa merge"...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine