2019-08-25 17:38

Sentința în dosarul lui Liviu Dragnea, AMÂNATĂ pentru 21 iunie

 |  18:48
Sentința în dosarul lui Liviu Dragnea, AMÂNATĂ pentru 21 iunie

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au amânat pentru 21 iunie decizia în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, în care DNA a cerut condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi o pedeapsă de doi ani şi jumătate pentru instigare la fals intelectual. De asemenea, procurorii au cerut anularea suspendării condamnării de doi ani în dosarul Referendumul. În cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorii au cerut suspendarea procesului, având în vedere că aceasta şi-a achitat partea de prejudiciu. Liviu Dragnea şi-a susţinut "cu tărie" nevinovăţia, spunând că nu a comis niciuna dintre presupusele fapte pe care "DNA le-a aruncat în rechizitoriu".

În dosarul angajărilor fictive de la DGASPC, procurorul DNA a cerut 7 ani și jumătate de închisoare pentru Liviu Dragnea, în vreme ce liderul PSD a cerut achitare. Decizia luată astăzi de ICCJ vine cu numai o zi înaintea mitingului PSD de sâmbătă.

”Pentru noi cei care suntem târâţi în aceast proces este o experienţă de viaţă pe care nu şi-o doreşte nimeni şi pe care nu o doreşti nici la duşmani. Sunt oameni care au fost acolo în sală şi care au vieţile distruse, au psihicul distrus”, a spus Liviu Dragnea, citat de News.ro.

Liderul PSD a fost audiat la instanţa supremă, în 21 martie, timp de aproximativ două ore şi a susţinut că fostul director executiv al Direcţiei Floarea Alesu, dar nici altcineva, nu l-a informat vreodată că cele două angajate nu ar merge la serviciu şi că ar încasa salariul fără să muncească. El a negat, de asemenea, că ar fi discutat cu Floarea Alesu despre organigrama DGASPC, spunând că organigrama şi rectificările bugetare ale instituţiei aveau proceduri riguroase, iar competenţa era a Consiliului Director.

Liderul PSD a mai spus că din cei aproape 2.000 de oameni angajaţi în instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Teleorman foarte mulţi erau din cadrul PSD şi de la alte partide politice, iar atunci se întreabă firesc dacă ar fi trebuit să se intereseze de fiecare angajat membru PSD dacă merge la serviciu: "Eu mă întreb firesc - ar fi trebuit să mă interesez de fiecare angajat membru PSD dacă merge la serviciu? Eu nu merg nici acum în fiecare zi la sediul de partid. Nici atunci. Eu ajungeam la sediul de partid cam la două săptămâni. Au fost perioade în care nu ajungea niciunul câte o lună. Când noi aveam Birou Permanent judeţean însemna că veaneau toţi membrii, şoferii, primarii, consilieri judeţeni, multă lume".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-09Parerea ta...

ANONIM
08 Iun 2018

desi s-a amanat prea mult( peste o saptamana era mai correct, dar poate ca asa sunt regulile), SALUT aceasta amanare, care ar fi influentat masiv, evenimentele de maine, fie ca sentinta ar fi foar anti -dragnea, fie pro-dragnea...Si cum doar azi nu-i maine, sa mai avem "putintica rabdare" si sa vedem cum vor evolua lucrurile, la modul "natural", desi nu este vorba de un miting spontan ,ci comandat si organizat...
LEVST.
08 Iun 2018

mai sus, LevSt.
JUSTITIE
09 Iun 2018

dragnea liviu infractorul periculos la ora asta trebuia sa fie in puscarie.asta da foc la tara .
PARCHET
09 Iun 2018

parchetul sa deschida anchete pentru ca oamenii sunt amenintati de dragnea si sclavii lui pentru a merge la bucuresti.sunt violenti si debili mintali.mitingul aurolacilor facut de un dement.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray