2020-04-07 17:50

Liviu Dragnea a fost CONDAMNAT la 3 ani și 6 luni de ÎNCHISOARE cu executare

 |  17:31
Liviu Dragnea a fost CONDAMNAT la 3 ani și 6 luni de ÎNCHISOARE cu executare

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au anunțat condamnările în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, în care DNA a cerut condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi la doi ani şi jumătate pentru instigare la fals intelectual. Decizia instanţei supreme nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la completul de 5 judecători.

UPDATE: 

Liviu Dragnea, ACHITAT pentru fals intelectual și CONDAMNAT pentru instigare la abuz in serviciu la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

Floarea Alesu, fost director general DGASPC Teleorman, a fost condamnată la 3 ani și 7 luni cu executare.

Rodica Miloș, fostul director executiv al DGASPC Teleorman a primit 3 ani cu suspendare.

Olguța Șefu, fost director executiv adj DGASPC Teleorman a fost condamnată la 3 ani cu suspendare.

Ionel Marineci, fost șef serviciu DGASPC Teleorman a fost condamnat la 3 ani cu inchisoare cu suspendare.

Valentina Marica, fost sef serviciu DGASPC Teleorman a fost condamnată la 3 ani cu suspendare.

Bombonica Prodana, amendă administrativă de 1.000 de lei, proces încetat în cazul fostei soției a lui Liviu Dragnea.

Bălăban Constantin Claudiu, fost sef serviciu DGASPC Teleorman, 3 ani de închisoare cu suspendare cu măsuri de supraveghere.

Gheorghe Nicușor, fost sef serviciu DGASPC Teleorman, 1 an de închisoare cu suspendare.

Anisa Stoica, fosta secretara, 1 an de închisoare cu suspendare.

Adriana Botorogeanu, fosta secretara a PSD Teleorman, 2 ani cu suspendare.

 ______________________

Procesul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman, a fost reluat de la zero de către ICCJ în 3 octombrie 2017, când la instanţă a fost prezent şi liderul PSD. La sosirea la ICCJ, Dragnea a fost aşteptat de un grup de contestatari care au agitat cătuşe şi au strigat "La puşcărie!", iar la plecare a fost aşteptat de mai multe persoane aduse de către Codrin Ştefănescu.

În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, fiind acuzat alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. "În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă", susţine DNA.

Fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefii din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. Bombonica Prodana a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.

La cererea Bombonicăi Prodana, care a invocat o excepţie de neconstituţionalitate, instanţa supremă a sesizat Curtea Constituţională în privinţa definiţiei abuzului în serviciu. CCR a decis că impunerea unui prag valoric în ceea ce priveşte abuzul în serviciu este de competenţa Parlamentului, precizând că reglementarea valorii pagubei şi gravitatea vătămării rezultate din comiterea faptei de abuz în serviciu este necesară pentru delimitarea răspunderii penale de celelalte forme de răspundere juridică. Ministerul Justiţiei a anunţat că, urmare a deciziei CCR, infracţiunea de abuz în serviciu urmează să fie redefinită, inclusiv prin instituirea unui prag valoric.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-21Parerea ta...

ANONIM
21 Iun 2018

urmeaza modificarea codului penal astfel ca in apel judecatorii vor fi obligati sa-si ceara scuze public.
LEVST.
21 Iun 2018

iar mai explicit, serviciile s-au dus la judecatorii respectivi si le-au spus: chiar daca inima noastra este spre rasarit, acum trebuie sa jucam pe alta carte, altfel si voi si noi, riscam sa ne pierdem painea, poate chiar libertatea, pentru ca Occidentul ESTE mai tare, nu putem nega..."
@LEVST.
21 Iun 2018

BAI SCLEROZAT SOBOLAN DE HAZNA , ASTA E DOAR UN MIZILIC PENTRU DRAGNEA . ASTEAPTA DOSARELE BELINA , TELDRUM , BRAZILIA , MAFIOTUL ORDINAR DRAGNEA NU ARE ANI SUFICIENTI DE TRAIT SA-SI ISPASEASCA CONDAMNARILE CARE VOR URMA PENTRU FURTURILE ASTEA . UNDE E BAI BOULE VINA LUI IOHANNIS IN FURACIUNILE MAFIOTULUI DRAGNEA ?
LEVST.
21 Iun 2018

iar daca ma uit mai atent la primul comentariu, trebuie sa-i dau un minim de dreptate, este f. posibil ca sa existe O TENTATIVA, in acel sens, iar aceasta pentru ca mai toti mai-marii pesedeului sunt in asemenea situatii, si nu numai ai pesedeului DAR chiar al intregului esicher politic, trecut si present...Plus putregaiul din insasi sistemul de justitie...
YUNONA
21 Iun 2018

Mama ce se mai incaiera si isi arata muschii ale doua factiuni din secu. Apoii cabd mai auzi aberatii cum ca on exponent al unei factiuni ar fi sustinut de prezidelu` de peste ocean.... cum ca ar fi luptator contra coruptiei desi are dovedite infractiuni repetate.... Hai sa radem cu partea ailalta... Era un film francez demult in care era concurs intere doi maestri ai cantecului la trombonul ..personal din spate! Chiar asemenea aberatii raspanditi pe aici? Putintica rusinica si mai mult respect: ne insultati!
ANONIM
21 Iun 2018

AAm auzit ca scapa. Pe vremuri aveam culmi... diverse. Asta ce culme ar mai putea fi? Cert e ca teatrul se muta pe scena politica, avem reprezentatii originale si oarecum free, nu le cerem insa le capatam, improvizatii comme in teatrul stradal
BELINO
21 Iun 2018

AU FRECAT TIPARUL 10 ANI . DAR CELELANTE DOSARE , CIND IL JUDECA ? DAR BANI FURATI , CIND SE RECUPEREAZA ? AU INCEPUT SA AIBA CURAJ , LA FEL SI CU ADRIAN NASTASE . SA AIBA SOARTA LUI SADAM , GADAFI , MUSOLINI , CIT DE CURIND .
LEVST.
21 Iun 2018

cam multre suspendari , in acest process, desi toti au conspirat pentru aceiasi "cauza" si -sigur- fiecare a avut un minim avantaj...
LEVST.
21 Iun 2018

Viorica Dăncilă: Cei care cer demisia presedintelui PSD încalcă grav Constituţia . "... Cred cu tărie în nevinovăţia preşedintelui PSD şi îl asigur de toată susţinerea mea..."----_____------ cel mai probabil ca dragnea va cadea, iar molusca cea docila, va deveni cea mai mare victima colaterala…( iar daca da, iohanis isi va reaminti de „inalta tradare”)
LEVST.
21 Iun 2018

occidentul nu da un ban pe dragnea pentru simplu motiv ca cine face un prim santaj, nu se mai opreste, asa ca si EU si USA, au convenit ca mai bine cu unul mai putin corrupt decat cu dragnea, care a amanat -pentru saptamana viitoare- decizia intr-o afacere cu USA, folosind-o ca santaj, dar iata ca nu i-a mers...Si nu cred ca politia, etc., mai sunt de partea lui, ei stiu ca armata nu are nicio putere asa ca trebuie sa se ralieze toti, la cererea USA si EU
AI BELITO BELINI
21 Iun 2018

UN FLEAC . AVEA SI EL CITE DOUA - TREI PUICUTE , PE ICI PE COLO , II TINEA COAIELE . V-AM CIURUIT . NU MA LASA PARTIDUL GASCA . NU MAI AU CUM SA FACA FACULTATEA IN ALEXANDRIA , FARA BAC . EU SINT MUSOLINI . V-AM CIURUIT NU AU FOST MULTI CIRCA 15 000 DE PILOSI IN SERVICI SI PARTID . PE URMA AU LUAT DOCTORATE , AU SI PENSII SPECIALE
LEVST.
22 Iun 2018

Tariceanu ia act de condamnarea lui Dragnea, dar nu se grabeste sa acuze vreo nedreptate (...)_____------_____ escrocul imbatranit in talharii stie cum sa joace, mai ales ca acum are un cap de pod( daniel zamfir) spre penele, daca dragnea se scufunda, el a "fost de partea legii", bla, bla...Totusi, frica ca el insusi este the next one, poate declansa reactii surprinzatoare...
LEVST.
22 Iun 2018

si totusi, "meciul nu este jucat", la acest moment previziunile sunt total sumbre pentru dragnea, insa mai sunt 2 hopuri de trecut, primul ar fi( nu in ordine cronologica, neaparat) ca exista un apel, la mana a cinci judecatori, si trebuie notat ca si la aceasta actuala decizie, unul dintre juzi, a facut opinie separata...Doi, marea sansa a lui drago este data de gradul de infestare ( cu diverse infractiuni) a mmembrilor mai acatarii ai pesedeului central si din teren si -desigur- de abilitatea sa oratorica, adica ce stie (concret, despre ceilalti) si cum va instila frica in ei ca odata el cazut, vor fi luati la purificat toti ceilalti, de unde solutia salvatoare este ca veorica dancila si toader--milogu' ( cumva, dragnea e la mana celor 2) sa emita un OGU prin care se dezincrimineaza abuzul in serviciu si dragnea este salvat si -probabil- partidul chiar va deveni un monolit, chiar si tradatorii si sobolanii se vor intoarce in genunchi...Deci , intrebarea este daca cei doi( dancila/toader) isi risca pielea, fie presati de masa pesede fie din oficiu, sau nu?
LEVST.
22 Iun 2018

conform cu legile mafiotice( care guverneaza toate clanurile politice din Ro., si la fel de "bine" pesedeul) cei doi ar trebui sa se ofere si sa initieze, sa ceara acceptul a cat mai multi pesedisti de varf si sa semneze acea OUG, cu dezincriminarea, in acest fel ar plati si ei favorurile facute de drago, pentru ca si ei (cei 2) si mai toti cu functii si salarizari inalte in guvern(pm, ministri, alti sefi, etc.), sunt in acele posturi grase( plus ce pica pe langa!) DATORITA lui dragnea, intotdeauna cuvantul sau a fost cel care a decis...In aceste ore, atitudinea tradatorilor( sobolanilor) este cea care face diferenta, daca merg tot pe separatie, dragnea nu prea are sanse, daca se strang in jurul sau, pesedeul invinge masiv, nu numai dragnea va fi scapat de probleme, dar alte cateva sute de diversi mai-mari in pesede si administratia locala, sufocata de pesede... Poate ca, cateva sute de mii de romani vor reactiona , insa majoritatea romanilor sun pesedisti in fibra, demonstratia este facuta de faptul ca , capitala are primar pesede, parlamentul este pesede, cateva mari orase au -la fel- ca primar, un pesedist, iar in primariile si localitatile mici( rurale) procentul pesedistilor trebuie sa fie cu mult peste 60%... Sa nu uitam ca iohanii a ajuns pres-edinte datorita romanilor din diaspora( si datorita infatuarii lui ponta), la zi , iohanis ar fi spulberat si -aproape sigur- dragnea ar ajunge pres-edinte...
NEGRO
22 Iun 2018

Intr-adevar, un nou obstacol pentru gastile PSD-ADE-UDMR in calea pulverizarii statului de drept. Dupa numirea lui Vlase (PSD) in varful serviciului de inteligenta externa si condamnarea totusi in prima instanta papusarului pesedist, campania inceputa subteran la inceput, dar de neoprit (dupa cum stim cu totii!), de suspendare a Presedintelui ales si indrituirea mult asteptata a Grecului Tariceanu de a aproba fara drept de apel toate matrapazlacurile contra justitiei, sufera o nedorita amanare . Asta chiar inainte de preluarea presedintiei Comisiei Europene din ianuarie 2019 (douazeci nouasprezece, pentru intelesul doamnei Dancila) cand PSD-ul spera sa aiba totul rezolvat in privinta spalarii de pacatele hotiei a oligarhilor. Desi abureala papusereasca pesedista nu va tine in aceasta scurta perioada cand Romania va fi in centrul privirilor statelor ce alcatuiesc fragila Comunitate Europeana, totusi cleptocratii credeau in strategia stelei lor scoase la inaintare (Liviu Dragnea). Vor mai indrazni pana la apel sa-si duca la bun sfarsit asalturile in haita impotriva statului de drept? Desigur. Dar nu se stie cu ce rezultate. Prostii care arunca cu piatra...
BELINO
22 Iun 2018

Bai neamule ; dar cine il obliga sa se sacrifice pentru minciunile lui ???? Se crede blestemat de masa , pentru a muri la partid rastignit ? Cind scrie o carte - biblie - Doctrinele partidului Iorgovan- Vilcov ??? Alceva nu mai are de facut ? Cne il obliga ? Gasca cu 27 ministere si sute de comisi , agenti guvernamentale ? Dar si gasca de dulai angajati la stat si servici de circa 1 , 2 milioane de fascii rosi . Celelante dosare ale lui cind se judeca ????? Cine a aminat atitia ani ?
LEVST.
22 Iun 2018

Orban: Social-democratii trebuie sa aleaga intre a fi fideli Romaniei sau a ramane slugile lui Dragnea Presedintele PNL..."_____-------_____ orban poate fi de apreciat ca percuteaza repede, adica merge pe principiul" bate fierul cat e cald", el spera ca drago va ceda la acest punct, personal nu cred asa ceva, dragnea are un avantaj confortabil, dat chiar de lege, "este nevinovat" pana la decizia finala, adica "apelul in recurs"- sau invers, vorba docilei!), recursul se va judeca cel mai devreme dupa culesul viilor, dar mai de crezut, cam la taiatul mielului, adica la primavara, or -in asa lung timp- se pot, si se vor intampla multe... Democratie inseamna -printre altele- si un nivel de educatie civica la personajele mai sus-puse, de unde -in respectivele tari- persoanele chiar doar banuite de ceva rau, isi dau chiar a doua zi demisia...Asa ar trebui sa faca si dragnea, insa lipsa acestei educatii ( care este destul de generalizata, in Ro.) , nu-i va permite sa demisioneze, ba dimpotriva, se va ancora si mai tare in functia respectiva, sustinut de cei pe care orban ii numeste slugi si iobagi, nu mai pot ei de farfastacurile lui orban, sau ale oricui..."Ciolanul pe masa si banul sa iasa", aceasta este deviza politicianului roman...
LEVST.
22 Iun 2018

"DNA reactioneaza..."____-----____N-au decat sa "reactioneze", ei -pana la urma- sunt doar o rotitza in angrenaj, marile piese sunt pres.-edintele si presedintia( daca) si guvernul, care -deobicei - se suprapune cu parlamentul, iar aici avem de a face cu un pres-edinte care reactioneaza rar si foarte prost, practic el da apa la moara pesedeului si aliatilor... Probabil ca si succesul din justitie, a venit peste capul lui, si USA si EU l-au vazut ca este un tolomac cu ifose si nici macar nu -i-au spus ca drago va fi condamnat, ordinul venind pe alte canale, mult mai sigure...
LEVST.
22 Iun 2018

Reactia lui Toader dupa ce magistratii l-au acuzat ca a incalcat independenta Justitiei aparandu-l pe Dragnea Ministrul Justitiei,..."___-----___ Dupa aparente, reanoirea juramintelor de fidelitate si pupatul mainii lu' Don Dragalone, s-au si efectuat, tudorel milogu' face doar poze ca ar fi crestin, el ignora ca accidentul beizadelei poate fi un semn divin, si ca ar trebui sa se retraga la o manastire ( de taici), unde -mai ales dupa mutra- probabil ca va fi pus zilnic, sa stea in butoi...Practic, acest ministru, este consistent impotriva institutiilor si persoanelor subordonate...E ceva! Trebuie sa aiba pacate serioase la activ, daca merge pe 'totul sau nimic"...
LEVST.
22 Iun 2018

LIVE Liviu Dragnea ramane seful PSD si face primele declaratii dupa condamnare Liderii PSD au discutat 5 ore..."_____------_____ si bietul orban care visa la demisie sau ca ceilalti sa-i taie macaroana, doar de rusinea (!!!) pentru ca altfel vor fi catalogati( de el) slugi si iobagi...
LEVST.
22 Iun 2018

PSD a decis: il sustine neconditionat pe Dragnea. Se va accelera adoptarea legilor justitiei si a codurilor penale. CCR va capata mai multa putere.(...)____------____Exact ce spuneam ieri, se consolideaza un nou monolit pesede...
LEVST.
22 Iun 2018

Dragnea ramane seful PSD: "Statul paralel" va fi zdrobit. Merg pana la capat, voi fi mai radical! (...)___-----___oricine ar proceda la fel, daca ai intrat intr-o lupta, dreapta sau nedreapta, deobicei cei cu curaj, merg pana la capat chiar daca stiu ca sunt de partea raului si chiar daca banuiesc ca vor pierde, ei -totusi- isi joaca toate sansele... Iar asta inseamna (banuiesc) in primul rand, niste OUG uri puternice si suspendarea hipopotamului de Sibiu, cu creier ca de soricel handicapat mental, probabil ca acum s-a facut -si fizic- cat un soricel si se ascunde prin sertarele vreunui birou...Ieri, extaz, azi agonie...
LEVST.
23 Iun 2018

Insa probabil, ca nu se va misca nici macar o iota , in acest sens, nici de catre cei doi mari geambasi( cu pretentii de mari politicieni) si nici de ongurile "monarhiste", care in Romania sunt-eventual- atasate ex-casei regale romanesti( total destructionata) si nicidecum ideii de Monarhie in sine(care nu poate fi salvatoare sub nicio forma cu duda si margareta), cei mai multi sunt fripturisti de duzina, schiauna pentru duda si margareta, pentru ca li s-au promis posturi de taiat frunze la caini, cu salarii mari...Daca chiar ar fi Monarhisti ca principiu si ar intelege , sau ar vrea salvarea Romaniei, ar trebi sa mearga pe varianta cu Englezii, insa ei o tin latrand pentru "casa regala" romana, care in prea multe cazuri , a facut rau tarii si poporului...
LEVST.
23 Iun 2018

Strans uniti, in jurul lui Dragnea.(...)____-----____cativa trebuie sa fie uniti in jurul sau chiar din crez si loialitate, insa cei mai multi sunt obligati, si nu neaparat de dragnea, ci de propriul lor status, au schelete in dupal si le este frica, ca cineva va deschide acea usa... Practic este vorba de ancestrala frica animalica, frica iepurelui de umbra sa, unii dintre acestia au probleme realmente neimportante, insa maniplarea psihologica ii face sa le vada uriase si insurmontabile, de unde o si mai mare si acuta frica, care duce la si un mai mare si profund " atasament" fata de conducator...
LEVST.
23 Iun 2018

Kovesi, in presa externa: Modificarile la codurile penale nu trebuie facute niciodata prin OUG, daca nu exista un motiv clar de urgenta.(...)____-----____Aiureli! Pai cine este indreptatit LEGAL sa aprecieze daca este sau nu o "urgenta"?! Exact guvernul si parlamentul, iar daca tu si DNA nu ati fost in stare sa puneti lucrurile la punct( tot legal) acum supotati consecintele...Simplu ca buna ziua!, si legal, in aceiasi masura...Ca nu este moral, ca nu este correct, ei da, asta este altceva, insa o tara nu se conduce dupa norme nescrise( morale, religioase, sociale, etc.) ci dupa cele scrise si votate de majoritatea, iar voi, klausel, tu si DNA ati aratat o imensa delasare, in a le aplica...
LEVST.
24 Iun 2018

dar cel mai "sarit" scenario( tocmai pentru ca este absurd , poate fi cel adevarat!) este cel in care pe langa "reparatia istorica" facuta de dragnea cu dudo-margareta, se va produce -imediat- si o alta "reparatie chiar si mai istorica", pentru ca malai-mare( care se asteapta si la acest scenario) va sari imediat din scutece si va urla, ca DA , este de accord,iar noua conducere, chiar ii va da un os bun de supt, avand in vedere ca -zice-se!- si el si regina, ar fi nemti! (In acest fel, securitatea este pusa la punct de militia, prin urmasii lor, pentru prima data in existent lor).Iar organizatiile pro-regale( nu pro-Monarhiste) ar jubila, desigur la gandul ca -in sfarsit!- va incepe sa curga si pentru ei...Adica niste jagardele regaliste, vor declara inalta lor fidelitate(***) , pentru cativa hrapareti , criminali si total incompetenti , plus ZERO relatii positive, care nici macar nu mai au de'a face cu Monarhia romana(2***), in loc sa gandeasca la binele natiuniii...(*** eu insa intreb aceste cazaturi -pro-dudiste, etc.- unde este fidelitatea lor fata de cei care-i hranesc, fata de popor, fata de interesele poporului, pentru ca ce poate adduce Monarhia cu Englezii, inca din PRIMA luna, nu va reusi noua casa regala NICIODATA, mai degraba ma astept la o distrugere si mai rapida a Romaniei...)
LEVST.
24 Iun 2018

-cont-(2***- despre falsul colonel duda -probabil, caprar- nu este prea mult de spus, este exponentul infiltrat in viitor, al fostei nomenclaturi comuniste, tac-so era bun amic cu criminalul ion Iliescu, iar acest duda a facut cea mai buna infiltratie posibila, prin mariajul cu aceasta margareta, care este o simpla muritoare de rand, tacs-o a ABDICAT de la coroana, ma-sa nu a fost niciodta regina( poate prin vre'un stup!), ea nu este nascuta si nici partial crescuta in Romania, mai mult a fost prinsa furand din patrimoniul romanesc, in sfarsit, aceasta persoana nu are nici in clin si nici in maneca de'a face cu coroana Romaniei , nici macar cu cetatenia si poporul roman...Practic este o impostoare care ar trebui declarata persona non grata...)
LEVST.
24 Iun 2018

Musca in lapte sau Musca in koor-ul calului ?
LEVST.
25 Iun 2018

doar putin DDT si musca a si disparut, "cu foc in coada", gandindu-se la furca in rat...
LEVST.
25 Iun 2018

... eadevarat, ca turbata, imediat a inceput sa vomite pe la alte articole, armate sau civile...Ce vrei, scursura a regnului animal...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine