2019-09-18 16:57

SENZAȚIONAL! O scriitoare susține că a găsit îngropat, în județul Tulcea, un tablou de PICASSO furat în 2002 din OLANDA. Poliția și DIICOT cercetează cazul

 |  13:03
SENZAȚIONAL! O scriitoare susține că a găsit îngropat, în județul Tulcea, un tablou de PICASSO furat în 2002 din OLANDA. Poliția și DIICOT cercetează cazul

O scriitoare olandeză de origine română, Mira Feticu, afirmă că găsit unul dintre tablourile furate în 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam după ce în urmă cu zece zile a primit o scrisoare care conţinea date despre locul în care este ascunsă lucrarea, conform presei olandeze, citată de News.ro.

Ea a relatat că a găsit pânza - care pare a fi „Cap de arlechin”, realizată de Picasso -, şi că a predat-o Ambasadei Olandei la Bucureşti.

Conform Poliției Române, sâmbătă seară, două persoane de cetăţenie olandeză, s-au prezentat la Ambasada Olandei din Bucureşti, cu un tablou despre care au afirmat că l-au găsit îngropat, în judeţul Tulcea, ca urmare a informaţiilor cuprinse într-o scrisoare anomină pe care au primit-o.

„Ataşatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei Olandei a anunţat autorităţile române, iar, la acest moment, o echipă formată din procurori D.I.I.C.O.T. şi poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale - I.G.P.R. efectuează cercetări, pentru lămurirea tuturor aspectelor (audierea persoanelor, cercetarea locului în care au afirmat cele două persoane că au găsit tabloul, expertize criminalistice)", precizează Poliţia.

Tabloul a fost predat autorităţilor române, urmând ca, în cursul zilei de luni, să fie trimis Muzeului de Artă a României, pentru a fi expertizat.

Scriitoarea Mira Feticu, care este autoarea unui roman intitulat Tascha, inspirat din furtul a şapte tablouri din muzeul Kunsthal comis de nişte români în 2012, romanul fiind publicat în 2015, a declarat telefonic pentru presa olandeză că, în urmă cu zece zile, a primit o scrisoare anonimă în limba română în care i se ofereau indicaţii pentru a găsi tabloul.

"Scrisoarea era în limba română şi conţinea o adresă unde pânza ar fi ascunsă, precum şi indicaţii pentru găsirea ei. În scrisoare se spunea că este vorba despre Cap de arlechin. Imediat după ce am citit-o, l-am sunat pe detectivul din Rotterdam cu care m colaborat pentru cartea mea. După câteva zile, m-am urcat în avion", a afirmat ea.

Ea a relatat şi că, la sosirea la adresa indicată, a căutat, iar sub o piatră a găsit un pachet învelit în plastic conţinând tabloul.

Ajunsă în maşină, l-a desfăcut şi l-a comparat cu o copie a lucrării.

"Când l-am văzut, am început să plâng. Nu sunt specialist, dar părea a fi lucrarea lui Picasso. Cred că aparţine Olandei, aşa că am predat-o imediat  ambasadei din Bucureşti", a povestit Mira Feticu.

Cele şapte tablouri furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam, în octombrie 2012, au fost aduse în România în perne, prin Vama Nădlac, şi au stat o perioadă în portbagajul unei maşini, după care, mama unuia dintre cei care au participat la furt le-ar fi ars în locuinţa sa din Carcaliu, judeţul Tulcea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray