2019-07-23 04:07

Serghei Gorbunov, condamnat pentru tâlhărie. Suspectul jafului armat din Braşov a adunat în palmares a şaptea sentinţă penală

 |  19:40

Cetăţeanulmoldovean Serghei Gorbunov a fost condamnat, ieri, de Judecătoria Deva, la 13ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie, pedeapsa fiind contopită cucele pentru alte şase condamnări, astfel că el are de executat 16 ani deînchisoare, decizia instanţei putând fi atacată cu recurs.

Purtătorulde cuvânt al Judecătoriei Deva, Cornelia Filimon, a declarat corespondentuluiMediafax că Serghei Gorbunov a fost condamnat pentru o tâlhărie comisă cu maimulţi ani în urmă la Deva, asupra patronului unei case de schimb valutar. El afost condamnat la 13 ani de închisoare, plus plata unor daune morale şimateriale. "Pentru fapta săvârşită la Deva, Serghei Gorbunov a fostcondamnat la 13 ani de închisoare şi daune materiale de 50.000 de lei şi daunemorale de 8.000 de lei pentru patronul casei de schimb valutar. De asemenea,s-a decis expulzarea sa de pe teritoriul României după ispăşirea pedepsei.Pentru că inculpatul mai are alte şase condamnări date de tribunalele dinConstanţa, Braşov, dar şi din Chişinău, pedepsele au fost contopite, astfel căare de executat 16 ani de închisoare", a spus Filimon. Sentinţa poate fiatacată cu recurs în termen de zece zile de la comunicare. Gorbunov se află laPenitenciarul Aiud, el nefiind adus în faţa instanţei luni, pentru pronunţare,decizia urmând să îi fie comunicată.

„Proba ADN,contrafăcută”

SergheiGorbunov a fost judecat de magistraţii Judecătoriei Deva pentru tâlhărie, elfiind acuzat că l-a atacat, în urmă cu şase ani, pe patronul unei case deschimb valutar din Deva şi că i-a furat 65.000 de lei. În faţa instanţei,Gorbunov a susţinut că nu el a comis tâlhăria din 2003 şi că, în 2004, înmomentul în care a fost adus la Deva pentru a fi recunoscut de patronul caseide schimb valutar, a păşit pentru prima oară în municipiul respectiv. Gorbunovafirma că proba ADN pe baza căreia a fost deschis acest dosar a fost"contrafăcută" şi că se încearcă să i se pună în spate un alt"AN" (caz cu autor necunoscut - n.r.). Astfel, avocatul lui Gorbunova cerut refacerea analizei probei ADN la Institutul de Medicină Legală"Mina Minovici" din Bucureşti şi a spus că prima probă a fostanalizată la laboratorul criminalistic al IGPR. Expertiza ADN cerută şi făcutăla IML "Mina Minovici" a constituit motivul mai multor amânări alejudecării procesului, întrucât documentul fie nu sosise de la Bucureşti, fievenise doar o copie, ori părţile implicate au cerut timp pentru a putea studiaexpertiza.

Gorbunov,suspectat în cazul atacului armat din 29 ianuarie 2009 de la casa de schimbvalutar de pe strada 15 Noiembrie din Braşov, soldat cu moartea a două persoaneşi rănirea gravă a alteia, este condamnat pentru fapte similare şi a ieşit dinPenitenciarul Craiova pentru o perioadă de trei luni, pe motive medicale, darfără a reveni la termenul stabilit.

SergheiGorbunov declara că va da statul român în judecată pentru modul în care a fostinstrumentată ancheta în cazul atacului armat de la Braşov. Întrebat dacă arevreo legătură cu Serghei Gribenco, suspect şi el în cazul atacului armat de laBraşov, Gorbunov spunea că totul a fost o minciună şi că el este nevinovat.

SergheiGorbunov a fost încarcerat, de la jumătatea lunii februarie 2009, laPenitenciarul de Maximă Siguranţă din Aiud, judeţul Alba, de unde a fost dus,de mai multe ori, în faţa magistraţilor Judecătoriei Deva. În luna iulie aaceluiaşi an, Serghei Gorbunov a fost transferat de la Aiud la Penitenciarul deMaximă Siguranţă Codlea, pentru a apărea în faţa instanţei braşovene, iarulterior a fost dus din nou la Aiud.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray