2019-08-17 13:50

Serghei Lavrov: Snowden are dreptul să plece din Rusia oriunde vrea

 |  09:01
Serghei Lavrov: Snowden are dreptul să plece din Rusia oriunde vrea

Fostul consultant NSA Edward Snowden, care se află actualmente în zona de tranzit a unui aeroport din Moscova, nu a încălcat legile ruseşti şi are “dreptul” să părăsească Rusia şi să meargă “oriunde vrea”, a declarat miercuri şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, citat de AFP.

Snowden “nu a încălcat legile ruseşti, nu a trecut frontiera rusă, el se află acum în zona de tranzit a aeroportului şi are dreptul să plece când vrea, indiferent de destinaţie”, a explicat Lavrov într-un interviu pentru agenţia de presă ITAR-TASS disponibil pe site-ul Ministerului rus de Externe.

“După cum a subliniat şi preşedintele rus Vladimir Putin, Edward Snowden este un om liber. Nu avem ce să îi reproşăm din punct de vedere juridic”, a precizat Lavrov. Vladimir Putin a anunţat marţi că Edward Snowden, căutat de autorităţile americane, se află în zona de tranzit a aeroportului moscovit Şeremetievo şi că Rusia nu îl va extrăda în SUA.

“El a sosit în calitate de pasager de tranzit şi în această calitate nu are nevoie de viză şi nici de alte documente”, a declarat Putin, în cadrul unei conferinţe de presă la Turku, în Finlanda, precizând totodată că această sosire a fost “complet neaşteptată” pentru Rusia.

El este “un om liber. Cu cât îşi va alege mai repede o destinaţie, cu atât va fi mai bine, pentru noi şi pentru el”, a subliniat preşedintele rus, excluzând implicit orice măsură împotriva lui Snowden.

Pe de altă parte, SUA nu încetează să solicite arestarea şi extrădarea lui Snowden, care a rămas “invizibil” de la presupusa sa sosire duminică la Moscova provenind din Hong Kong.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639884-03-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray