2020-08-09 13:04

Sergiu Băhăian, trimis în judecată într-un nou dosar, pentru omor şi instigare la omor

 |  12:56
Sergiu Băhăian, trimis în judecată într-un nou dosar, pentru omor şi instigare la omor

Sergiu Băhăian a fost trimis în judecată de procuroriiDIICOT într-un nou dosar în care este acuzat, alături de alte 13 persoane, deînşelăciune, omor, instigare la omor calificat, fals în înscrisuri, precum şifals privind identitatatea, fapte comise în perioada noiembrie 2006-aprilie2007.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor deCriminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Ialomiţa au dispustrimiterea în judecată a lui Sergiu Băhăian, împreună cu alţi 13 inculpaţi, dincare şapte în stare de arest preventiv, pentruconstituire sau aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune înconvenţii prin emiterea de cecuri sau alte instrumente de plată fără acoperire,omor calificat şi instigare la omor calificat, fals material în înscrisurioficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals privindidentitatea.

Procurorii au stabilit că, în perioada noiembrie 2006 - aprilie 2007,Sergiu Băhăian şi Valentin Şlepac au iniţiat un grup infracţional organizat, lacare ulterior au aderat şi alte persoane, în scopul de a obţine, în mod ilicit,beneficii materiale importante prin fraudarea mai multor societăţi comerciale,cu ocazia încheierii şi executării unor contracte, prin emiterea de file CECsau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive.

"Folosindu-se de nume nereale şi calitatea de reprezentanţi ai SC«Absolut Uiprix» SRL Bucureşti şi SC «Gimatex» SRL., inculpaţii au indus îneroare 67 de societăţi comerciale, cu ocazia încheierii unor contracte deachiziţii mărfuri, prin emiterea unor instrumente de plată fără a existaprovizia necesară efectuării plăţii. Mărfurile erau preluate de către membriigrupării, depozitate în locuri special amenajate şi ulterior înstrăinate,inculpaţii obţinând astfel importante sume de bani. Prejudiciul cauzat prinsăvârşirea infracţiunilor este de 5.498.692 lei", se arată într-uncomunicat de miercuri al DIICOT.

Procurorii au reţinut şi faptul că inculpaţii Valentin Şlepac şi NicolaeMîrşu, instigaţi de Băhăian, l-au ucis pe Lucian Cernat aruncându-l în Dunărede pe podul rutier care traversează braţul Dunărea Veche, după ce l-au obligatsă bea alcool, ajungând astfel în imposibilitate de a se apăra.

Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Ialomiţa.

Într-un alt dosar, la începutul lunii iulie, procurori DIICOT - Serviciul TeritorialConstanţa pentru constituirea unui grup infracţional organizat în scopul de a induce îneroare mai multe firme cu ocazia încheierii unor contracte de leasing,prejudiciul fiind de 2,7 milioane de lei, precum şi pentru instigare lauciderea a trei persoane.

Alături de Băhăian, în dosarul de la Constanţaau fost trimişi în judecată Valentin Şlepac, Adrian Grigoraş, Edward-MarianMărculescu, Dan-Liviu Iovan şi George-Florian Oprea, pentru constituire a unuigrup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, omorşi instigare la omor deosebit de grav.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz