2020-07-15 22:13

SIIJ a dispus clasarea dosarului PENAL împotriva vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans TIMMERMANS

 |  15:47
SIIJ a dispus clasarea dosarului PENAL împotriva vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans TIMMERMANS

Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie a anunțat, joi, că a dispus clasarea dosarului care-l viza, printre alţii, pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

„Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 27 martie 2019, în dosarul penal denumit generic 'Timmermans', clasarea cauzei sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 Cod penal, fals intelectual, prevăzut de art. 321 Cod penal, comunicarea de informaţii false, prevăzută de art. 404 Cod penal şi constituirea unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 Cod penal, întrucât s-a stabilit că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor'', se arată într-un comunicat de presă. În ianuarie, publicația online „Lumea Justiţiei” a formulat un denunţ împotriva lui Frans Timmermans, a comisarului european Vera Jourova, a şefei Reprezentanţei CE în România, Angela Cristea, şi a procurorului general Augustin Lazăr, pentru constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informaţii false, toate în legătură cu falsificarea Raportului MCV. În plângerea Luju.ro se arăta că Raportul MCV a fost întocmit „prin alterarea unor fapte sau împrejurări, prin omisiunea de a insera date şi împrejurări esenţiale în legătură directă cu obiectivele MCV, precum şi folosirea de tehnici infracţionale de distorsionare a realităţii şi adevărului despre starea justiţiei în România, în scopul folosirii raportului împotriva intereselor statului român''.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-28Parerea ta...

ANONIM
28 Mar 2019

Timmermans sa solicite dezpagubiri in instanta SLUGILOR VARANULUI CARE SE OCUPA CU PLINGERI NEJUSTIFICATE. haznaua 3 si closetul luju. ro.
GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
28 Mar 2019

foarte bine mai baieti.....faceti dosare si lui PAPA....ca oricum se pisa pe voi cu bolta toata EUROPA si USA.sunteti NISTE GUNOAIE BOLSEVIcE ...adica cIUMA ROSIE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz