2020-05-25 15:05

Simona HALEP a fost decorată de Preafericitul DANIEL cu cea mai înaltă DISTINCŢIE a Patriarhiei Române

 |  14:12
Simona HALEP a fost decorată de Preafericitul DANIEL cu cea mai înaltă DISTINCŢIE a Patriarhiei Române

Simona Halep (4 WTA, 27 de ani) a fost decorată joi la Patriarhia Română cu Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni de către Patriarhul Daniel în Salonul Sfinților Români al Reședinței Patriarhale. Alți doi români au mai primit de-a lungul timpului această distincţie: Constantin Bălăceanu Stolnici și Traian Băsescu.

„Apreciind realizările sale în domeniul tenisului feminin de performanță și, totodată, credința sa creștin-ortodoxă, pe care o mărturisește public prin semnul Sfintei Cruci, Patriarhia Română îi acordă campioanei Simona Halep Ordinul «Crucea Patriarhala» pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Romane”, se arată într-un comunicat.

Pe lângă Crucea Patriarhală, Simona a mai primit de la Patriarhul Daniel şi o Biblie „Centenar”. La acest eveniment au fost prezenți şi părinții Simonei Halep, dar şi alți apropiați ai campioanei, cât și consilieri patriarhali, clerici, ostenitori ai Reședinței Patriarhale.

„Simona este pentru mulți tineri astăzi un simbol al hărniciei, perseverenței și speranței. Ne bucurăm să scoatem în evidență că toate realizările domniei sale sunt expresia talentului cultivat prin efort susținut, prin efort constant. Pe lângă toate acestea însă, Biserica, dragă Simona, prețuiește foarte mult faptul că mărturisiți în public prin semnul Sfintei Cruci credința creștină ortodoxă și prin aceasta arătați că reprezentați cu fidelitate poporul român credincios, jertfelnic și talentat. Vă dorim ani mulți, cu sănătate și bucurie și mult ajutor de la Dumnezeu!”, i-a transmis Simonei Patriarhul României.

La rându-i, câștigătoarea turneului de la Wimbledon a mulțumit pentru distincția primită mărturisind că este onorată și în același timp foarte emoționată.

„Totdeauna mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a oferit și pentru familia în care am crescut. Mă bucur că sunt româncă, mă bucur că sunt pe acest pământ și sper să bucur cât mai mulți oameni și copii, să-i inspir să reușească și ei ceea ce-și doresc. Slavă Domnului și Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toți!”, a declarat Simona Halep.

Sursă foto şi text: basilica.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-18

In legatura cu acest articol...

PATRIARHIA Română o premiază pe SIMONA HALEP după titlul de la WIMBLEDON
Parerea ta...

ABUREALA
18 Iul 2019

Oare la ce ii folosite Simonei aceste cartoane frumos colorate?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine