2020-02-18 17:20

Sindicaliştii de la Cartel Alfa pichetează, luni, sediul Ministerului Muncii din cauza Legii dialogului social

 |  07:55
Sindicaliştii de la Cartel Alfa pichetează, luni, sediul Ministerului Muncii din cauza Legii dialogului social

Membri ai Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa" pichetează, luni, sediul Ministerului Muncii, pe motiv că Guvernul nu a făcut niciun demers în vederea modificării Legii 62/2011, mai exact Legea dialogului social.

Sindicaliştii a precizat că Legea 62/2011 a blocat negocierile colective şi a făcut aproape imposibilă reprezentarea salariaţilor de către sindicate.

"Guvernul actual, deşi a promis şi a semnat un acord prin care s-a angajat că va aduce legislaţia la situaţia iniţială, corectând prevederile care prejudiciază salariaţii, acum pretinde consensul părţilor drept condiţie prealabilă modificării: toate sindicatele şi toate patronatele, autohtone sau multinaţionale. Este de fapt o strategie tipică de a întârzia la infinit nişte modificări pe care realitatea relaţiilor de muncă şi situaţia disperată a lucrătorilor români le reclamă ca extrem de urgenţe", au precizat sindicaliştii. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-17Parerea ta...

ZORRO
17 Noi 2014

Lasa ,bai nene,ca se va reveni"la normalitate "cu noul guvern al lui JOHANNIS!....ca sindicate ati avut ocazia ,sa fiti la guvernare ,atunci cand VADIM va cedat locuri de ati intrat in Parlament ,dupa care "l-ati tradat"....nu am sa uit cum spunea parlamentarul MATEI BRATIANU ,ca VADIM este cel mai cel...dupa care cum s-a vazut in Parlament l-a tradat !!!...si uite ca inca este vice la Cartel Alfa!......astia-s oamenii,sa tradeze!....un pensionar ,surprins de succesul lui JOHANNIS ,dar acceptat!......
LA CFR ...
18 Noi 2014

Negocieri simulate şi praf în ochii ceferiştilor Pentru a masca huzurul sindical acordat de companii şi minister, experţii în relaţii sociale s-au lăudat în faţa cotizanţilor că au repurtat o mare victorie la negocierile privind contractul colectiv pentru 2014-2015, unde în locul celor 10 procente de majorare salarială promisă politic (din care au obţinut numai 5%) s-au zbătut şi au obţinut o clasă de salarizare „pentru toţi salariaţi" ca o compensare a nerealizării promisiunii de 10%. Numai că, în realitatea „acordarea unei clase pentru toţi salariaţii" se va acordă în „ funcţie de rezultatele muncii salariaţilor". Practic, cei care nu mişcă în front vor mai obţine o clasă de salarizare, iar cine nu răspunde comenzilor politice şi sindicale, adio clasa de salarizare în plus. În timp ce liderii sindicali, în frunte cu Iulian Măntescu şi Gheorghe Frăţică, au căzut la pace şi cu actuala conducere a Ministerului Transporturilor, o mulţime de ceferişti, în special de la CFR Călători, se luptă în instanţă pentru acordarea drepturilor salariale cuvenite pentru muncă prestată aşa cum prevede Contractul Colectiv de Muncă. Dar, conducerile celor trei companii feroviare, adică Gheorghe Secară- CFR Călători, Macarie Moldovan- CFR SA şi Gheorghe Buruiană-CFR Marfă, refuză să acorde drepturile obţinute în instanţă de ceferişti"
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine